NRK Meny
Normal

Hemmelighetsfull Mohn utelukker ikke nye TIL-penger

Morten Gamst Pedersen har vært en viktig spiller for TIL på tampen av sesongen. Milliardær og TIL-venn, Trond Mohn, åpner for å bidra til videre Gamst-spill også neste sesong.

Gamst og Mohn

Tonen var god mellom Morten Gamst Pedersen og Trond Mohn etter kampslutt på Alfheim.

Foto: NRK

– Morten har bidratt godt i år, så det er ikke utenkelig at vi vil ha han med videre, men vi må sette oss ned å ta en prat nå etter sesongen. Det er jo flere parter involvert i denne avtalen, sier TIL-trener Bård Flovik etter at TIL sikret videre kontrakt i eliteserien til neste år, med 3-1-seieren hjemme mot Odd.

I februar ble det klart at Morten Gamst Pedersen skulle returnere til TIL. Ettårsavtalen ble gjort mulig ved hjelp av økonomisk hjelp fra milliardæren Trond Mohn fra Bergen og barnehage-gründeren Benn Eidissen fra Nordland, som betaler mesteparten av lønna til den tidligere Blackburn-proffen.

Søndag var Mohn på Alfheim for å følge den viktige kampen. Etter kampslutt ville han helst snakke om det som skjedde på banen.

– TIL hadde tro på seg selv. Pasningsspillet fungerte, det var et helt annet lag enn det vi har sett tidligere i år, sier Mohn.

Kontrakten til «Gamsten» gjelder bare ut denne sesongen, men ingen av partene utelukker forlengelse. Til avisen iTromsø sier sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen, at de gjerne vil ha den erfarne venstrefoten med videre. Da vil en løsning slik de har hatt med Mohn og Eidissen i år være aktuell.

Trond Mohn åpner selv for muligheten om å ta en del av kaka, dersom hans økonomiske hjelp er ønskelig for å beholde Morten Gamst Pedersen i TIL.

– Jeg er en snill gutt, som gjør som jeg får beskjed om, sier han til iTromsø.