NRK Meny
Normal

Helsepersonell fra UNN vil hjelpe

22 medarbeidere fra Universitetssykehuset Nord-Norge ønsker å hjelpe til på Haiti.

Det er stort behov for helsepersonell på Haiti etter det store jordskjelvet natt til i går, og det er særlig behov for intensiv- og anestesisykeplere og anestesileger. Akutt legehjelp og - medisinering finnes ikke i den karibiske øystaten, fordi mye av infrastruktur og helsehjelp er lammet .

Det er fortsatt uklart hvor mange som har omkommet, men enkelte frykter at det dreier seg om flere hundre tusen omkomne .

Røde Kors har anslått at tre millioner mennesker behøver nødhjelp.

22 helsearbeidere har meldt seg

Tor Ingebrigtsen

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen

Foto: Frank Ludvigsen / NRK

Etter en henvendelse fra Røde Kors til Universitetssykehuset Nord-Norge har foreløpig 22 personer meldt seg til å være med, og antallet øker. Det skriver informasjonssjef Hilde Pettersen i en melding på sykehusets intranett.

Røde Kors har allerede begynt å sende folk til Haiti . Det er Helse Nord i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet som velger ut den endelige listen med hvem som skal dra.

– I god solidarisk ånd har UNNs medarbeidere velvillig stilt opp når det har vært katastrofer rundt omkring i verden. Jeg håper vi også denne gang kan bidra med personell og kompetanse, sier administrerende direktør Tor Ingebrigtsen.