NRK Meny
Normal

Hege blir programleder i Norge Rundt: – Jeg føler ærefrykt

Du kjenner henne kanskje som programleder i NRK Nordnytt. Nå blir Hege Iren Hanssen programleder i Norge Rundt.

Hege Iren Hanssen

Hege Iren Hanssen er klar for en riksdekkende programlederutfordring på TV.

Foto: Tor Even Mathisen

Fra 1. februar er NRK Troms' profil Hege Iren Hanssen i Bergen og i gang med sin nye jobb.

– Jeg gleder meg råmasse, og er kjempespent. Norge Rundt er et av de programmene med flest seere på fredagen – et program som har beholdt populariteten sin gjennom mange år. Det er fantastisk, og litt ærefrykt, å få lov til å lede det, sier Hanssen.

– Ekstra gira

Hege Iren Hanssen
Foto: NRK

Hanssen er fra Andørja. Hun er utdannet ved journalistutdanninga i Bodø og har blant annet jobbet mange år som journalist i Nordlys før hun for seks år siden kom til NRK der hun har jobbet med radio og TV.

Hanssen har kjæreste og to barn i Tromsø, og har fått «tillatelse» til å ta jobben i Bergen.

– Når man må reise fra det man har, gir det hele en ekstra dimensjon. Og det gjør at jeg blir ekstra gira på å gjøre en god jobb – for å få det beste ut av opplevelsen, smiler Hanssen.

– Mer lek

NRKs distriktskontor bytter på å ha programlederen i Norge Rundt, og når tiden var inne for å finne en programleder fra Troms-kontoret var Hanssen den som ble valgt ut etter en audition.

– Jeg var veldig overrasket da jeg fikk tilbud om jobben. Jeg har dyktige kolleger som var på audition, så jeg var overhodet ikke sikker på at jeg skulle få den, sier hun.

Nå er Hanssen altså klar for å ta en riksdekkende programlederutfordring på TV. Hun skal jobbe i Bergen fra februar til mai, før stafettpinnen kastes videre og Hanssen deretter kommer tilbake til Tromsø og NRK Troms.

Hun gleder seg til tre måneder i Bergen:

– Jeg trives veldig godt som programleder i Nordnytt, men dette er en mulighet til å få en annen type utfordring som programleder. Det er litt mer lekent i Norge Rundt, enn det er når man er nyhetsoppleser slik man er på Nordnytt, sier Hanssen.