NRK Meny
Normal

Har kronprinsen som fan

Bandet Alit Boazu spilte for kronprinsparet og ble skrytt opp i skyene.

Bandet Ailin Boazu

Fv: Øystein Karlsen, Rolf Erling Mienna, Qaaqqutsiàq Lynge, Magnus Tovnensis og Herman Rundberg. Halvard Rundberg er ikke til stede på bildet.

Foto: unknown / NRK

Under sitt fylkesbesøk i Troms besøkte kronprinsparet mandag sletta hvor Riddu Riddu-festivalen arrangeres.

Der fikk det travle paret blant annet høre bandet Alit Boazu, som beskriver musikken sin som alternativ moderne rock med tekster på samisk.

- Det var fantastisk og selvfølgelig en ære å få spille for kronprinsparet. Det så ut som om de koste seg, sa trommeslager Herman Rundberg rett etter konserten.

- Gleder meg til mer

Bandet spilte på den samme sletta tidligere i år, da under Riddu Riddu-festivalen. Der var de en del av hovedattraksjonen Riddu Rock Sirkus.

Men til tross for at de enda ikke har gitt ut noe, røpte kronprinsen i sin tale mellom bandets to låter at det ikke var hans første møte med deres musikk.

- Jeg gleder meg til å høre dere spille mer for jeg har sjekket dere ut på nett og vet at dere har noen litt hardere sanger også, sa kronprins Haakon.

Etter minikonserten smilte bandmedlemmene fra øre til øre.

- Ingen vil tro det

- Hva skal man si til det. Det er kjempekult at han har vært på hjemmesiden vår. Jeg håper han har skrevet i gjesteboka, ellers vil ingen tro det, smiler de seks.

- Det er veldig bra at han tar initiativ og vil høre musikken vår. Det var veldig kult å høre, sier Øystein Karlsen.

Nå har bandet, som har spilt sammen i tre år, planer om plate.

- Vi jobber med saken nå og håper å komme i studio over nyttår, sier vokalist Rolf Erling Mienna.