NRK Meny
Normal

Har funnet mulig drapsvåpen

Politiet har løslatt kvinnen som fortsatt er siktet for drapet på sin egen far i Tromsø. Hennes samboer er fortsatt varetektsfengslet. Politiet kan ha funnet mulig drapsvåpen.

Drap

Krimteknikere undersøkte julaften boligen der mannen i 60-årene ble funnet død.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Vi har beslaglagt det som kan være drapsvåpenet, sier politiadvokat Aase Widding.

Hun vil ikke si hva de har beslaglagt i leiligheten der drapet skjedde julaften.

Politiet har fått et klart bilde av det som skjedde i Tromsø da Asbjørn Marelius Hansen (66) ble drept julaften.

– Vi har valgt å ikke begjære videre varetektsfengsling for kvinnen. I det ligger det at etterforskningen ikke har gitt styrket mistanke mot kvinnen, sier Widding.

Derimot er samboeren hennes (42) fortsatt varetektsfengslet og siktet for drap på Asbjørn Marelius Hansen. Politiet vil fortløpende vurdere hvorvidt siktelsen mot kvinnen skal frafalles.

Oppnevnt psykiatrisk sakkyndige

Nord-Troms tingrett har oppnevnt psykiatrisk sakkyndige som skal vurdere om de to siktede er strafferettslig tilregnelig. Den siktede mannen har tidligere vært tiltalt i Nord-Troms tingrett. Der ble han erklært strafferettslig utilregnelig.

Det var 24. desember 2013 at politiet fikk flere oppringninger fra de tre som var i leiligheten der drapet skjedde. Første oppringning kom klokka 07.00 om morgenen. Først klokka 08:30 kom politi og ambulanse til stedet. Der fant de en mann som var død av det politiet omtaler som stump vold.

Spesialenheten for politisaker vurderer nå om de skal granske det som skjedde, og om politiet burde rykket ut på disse meldingene. Spesialenheten har hørt disse lydloggene, men vil ikke ovenfor NRK fortelle noe om innholdet.

Også politiet i Tromsø har gått gjennom disse lydloggene, men vil heller ikke kommentere innholdet før Spesialenheten har vurdert om de skal granske politiet i Tromsø.

– Jeg har lest lydloggene, de er en del av etterforskninga for å danne oss et bilde av det som skjedde på julaften.

Mannen som fortsatt er varetektsfengslet bodde sammen med kvinnen i den kommunale boligen. De var ikke formelle samboere, men politiet sier de var kjærester. Mannen har tidligere bodd på en annen institusjon for rusmisbrukere.