NRK Meny
Normal

Hans jakter på anonym frierbrev-forfatter

Etter suksessen med TV-serien «Brøyt i vei» har brøytebilsjåfør Hans Josefsen fått tre frierbrev. Ett av dem fanget oppmerksomheten hans litt ekstra.

Hans brøyt

Hans Josefsen sier at han ikke lar seg vippe av pinnen av oppmerksomheten

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

– Jeg har prøvd å finne ut hvor brevet kom fra, men har ikke klart å løse opp i det. Det gikk heller ikke an å se stempelet på frimerket, sier Hans Josefsen til avisa Sagat.

For brevet som Hans forteller at han nå gjerne vil finne ut mer om, har nemlig en anonym avsender.

Hans Josefsen er en av tre brøytebilsjåfører i Finnmark som ble fulgt tett i den populære TV-serien «Brøyt i vei», produsert av NRK i Tromsø.

Samlet mange seere

I løpet av seks mandager samlet serien mellom 500.000 og 800.000 seere per episode. Serien var også blant de mest sette i NRK sin Nett-TV i perioden serien gikk på TV.

Til sammen har Hans Josefsen fått tre håndskrevne frierbrev. De to andre har gått i søpla, men Hans lot seg fascinere av det tredje, som ikke hadde noen navngitt avsender eller avsenderadresse.

– Det er ikke normalt at noen skriver til en totalt ukjent person og spør om man vil gifte seg med vedkommende, sier Hans til avisa.

Se den vakre avslutningen av «Brøyt i vei»:

Suksessen "Brøyt i vei" hadde sin siste episode på NRK mandag. Se avslutningen her.

Fikk oppmerksomhet etter serien

Etter TV-opptredenen har alle brøytebilsjåførene fått mye oppmerksomhet. Spesielt Hans og hans nære forhold til moren har berørt mange TV-seere.

Han har allerede blitt foreslått som årets TV-navn av flere.

– Etter at serien har begynt, vinker bilister til meg når jeg er ute med brøytebilen. Noen blinker også med lysene og stopper for en prat. Men det er bare hyggelig, sier Hans til NRK etter at serien sluttet.

Frykter kolonnejuks

Hans brøyter fjellovergangen mellom Hopseid og Bekkarfjord, og han har tidligere fortalt om hva som er det verste scenarioet for en brøytesjåfør på de utsatte fjellovergangene i Finnmark, nemlig bilister som ikke respekterer kolonnekjøringen og stengte bommer.

Flere ganger har han opplevd bilister som bryter opp bommene og tar seg over fjellet alene.

Sist vinter kunne det gått galt. En bil med tre voksne og et barn på 4 år brøt opp bommen og kjørte mot Bekkarfjord. Et stykke opp på fjellet satte bilen seg fast. Ute var det -17 grader og stiv kuling.

– Det var bare flaks at motoren ikke stoppet. Da hadde bilen fort blitt til en fryseboks, og det kunne gått galt for det lille barnet, sier Hans.

Bilen var værfast i nesten et døgn før den ble hjulpet ned fra fjellet.