NRK Meny
Normal

Han spilte på lag med de store stjernene. Nå vil Loncaric bli i TIL

Storspiller i Tromsø-målet, kontrakten går ut etter sesongen.

TROMSØ - STABÆK (2-2)

Tromsø-keeper Filip Loncaric har spilt på lag med flere av dagens stjerner på det kroatiske landslaget. Øverst til venstre sammen med Vedran Corluka (93 landskamper), til venstre sammen med Juventus-spissen Mario Mandzukic (70 landskamper) på U21-landslaget og nede til venstre, Real Madrids playmaker, Luka Modric (94 landskamper).

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Han spilte sammen med de store kroatiske stjernene – på klubb og aldersbestemte landslag.

Men karrierene tok ulike veier.

Mens Luka Modric (31), Mario Mandzukic (30) og Vedran Corluka (30) spilte for Kroatia i EM i sommer, slet Filip Loncaric (29) benken i Tromsø Idrettslag.

Spain Soccer La Liga

I dag er Luka Modric stjerne i Real Madrid. For ti år siden spilte han sammen med Tromsø-keeper Filip Loncaric i Dinamo Zagreb.

Foto: Francisco Seco / Ap

Jeg kjenner dem alle, og har spilt sammen med nesten hele dagens landslag. Jeg spilte i mange år sammen med Luca, Ćorluka og Kovacic. Og jeg var romkamerat med Mandžukić i to-tre år i Dinamo Zagreb – og på U21-landslaget, sier Loncaric til NRK – og smiler.

– Jeg er glad på deres vegne, at de spiller i toppklubber rundt om i Europa. Kanskje jeg også en gang kan ta steget, du vet aldri. Man må alltid være positiv og tro at man selv kan lykkes, smiler kroaten.

Havnet på benken

Han kom til Tromsø for å spille A-lagsfotball, men havnet på benken i vår.

– Det var hardt, jeg kan ikke si annet, fordi jeg kom hit for å spille. Jeg håpet å spille. Men jeg var tålmodig. Og fikk sjansen.

Det startet ikke så bra – med en tabbe i Alfheim-debuten mot Haugesund 9. juli.
Men i flere kamper i høst har 29-åringen fra Zagreb reddet viktige poeng for TIL, blant annet borte mot Bodø/Glimt (3-0) og hjemme mot Viking (1-0).

Nå stortrives han – og vil forlenge kontrakten, som går ut etter sesongen.

– Du visste ikke hva du gikk til. Når du blir kjent med folk, klubben og byen, jeg liker meg her. Så jeg vil gjerne bli. Jeg vil snakke med folk i klubben, så får vi se hva som skjer, sier Loncaric.

Loncaric og Kongshavn

Gudmund Kongshavn (t.v.) var førstekeeper i vår, men pådro seg en skade i kneet. Siden har Filip Loncaric stått meget bra.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Keepertrener Inge Takøy sier klubben er fornøyd med hvordan Loncaric har taklet rollen som førstekeeper etter at Gudmund Kongshavn ble skadet, men TILs sportslige ledelse har ikke konkludert når det gjelder framtida.

– Vi har ikke tatt den vurderingen, det er skjøvet framiver i tid, sier Takøy til NRK.

Tre viktige hjemmekamper

Selv vil Loncaric nå helst konsentrere seg om de de tre meget viktige hjemmekampene som nå kommer på rekke og rad i løpet av ti dager.

Se Filip Loncaric redde på TIL-trening på Alfheim.

Sjekk Filip Loncaric serie-redde på TIL-trening på Alfheim. Video: Gunnar Grindstein.

Først Sogndal og Lillestrøm i serien, deretter Rosenborg i kvartfinalen i cupen.

– Det er veldig viktig å vinne, ikke minst seriekampene. Og at vi kommer oss ut av faresonen. Det blir tøft, men jeg tror vi kan klare det, slutter Filip Loncaric.


.