NRK Meny
Normal

Glem lange skiturer – Matias tar påsketrimmen til et nytt nivå

Matias Martinsen tilbringer påska på hytta i Alta. Men får likevel trent skikkelig.

Matias Martinsen klarer å få trent godt, selv om han er på hytta.

Matias Martinsen klarer å få trent godt, selv om han er på hytta. Kanskje kan du prøve noen av øvelsene der du er?

Matias Martinsen

Matias Martinsen bruker deler av ferien på egenvektstrening.

Foto: Privat

– Det var en kompis som la ut en video av at han tok armhevinger på én arm, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre det samme, forteller Matias Martinsen om videoen han la ut på Instagram langfredag.

Til daglig er han elektrikerlærling på Hurtigruten, og trener aktivt med calisthenics-gruppa Arctic Barbarians i Tromsø.

– I påsken blir det for det meste egenvektstrening. Jeg tar armhevinger, står litt på hendene og slike ting. Men i morgen har jeg tenkt meg en tur i svømmehallen, sier Martinsen.

Har du noen råd til dem som ønsker å trene litt i påsken, men som ikke ønsker å gå på ski?

– Det er mye man kan gjøre med sin egen vekt, men det avhenger litt av hvilket nivå du ligger på. Armhevinger og pull-ups. I tillegg kan du jo bruke en stol til å trene triceps (armstrekkeren, journ.anm.).

Laster Instagram-innhold

Merker stor fremgang

Matias Martinsen startet med calisthenics, eller egenvektstrening som det også kalles, for halvannet år siden.

– Jeg drev også litt med styrkeløft, men fant fort ut at det ble for kjedelig. I calisthenics er det så mange muligheter og så stor variasjon. I tillegg merker du veldig fort fremgangen, forteller Martinsen.

På Youtube har han blant annet lagt ut en video som viser utviklingen øvelsen frontlever i løpet av dette halvannet året:

Håper å kunne konkurrere

Det finnes også muligheter for å konkurrere innenfor egenvektstrening, i såkalte street workout-konkurranser hvor deltakerne setter man sammen kombinasjonsøvelser og egne program.

– Jeg har veldig lyst til å konkurrere, men på grunn av jobben blir det vanskelig i år. Jeg satser heller på å bygge opp styrke og lage et program slik at jeg kan delta til neste år, sier Martinsen.