Gjør god butikk på ny kraftlinje

Lokalt næringsliv i indre Troms har fått store oppdrag i forbindelse med den nye kraftlinja som nå bygges fra Ofoten til Balsfjord.

Lokalt næringsliv i indre Troms har fått store oppdrag i forbindelse med den nye kraftlinja som nå bygges fra Ofoten til Balsfjord.

Etter flere år med venting er Stanett endelig i gang med bygginga av den nye kraftlinja fra Ofoten til Balsfjord.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet i gang. Dette er en forsterkning for hele Nord-Norge, sier Kirsten Faugstad, som er prosjektdirektør i Statnett.

Drypper på lokale bedrifter

Og utbyggingen gir også et løft for lokalt næringsliv. Et femtitalls norske og italienske bedrifter har fått kontrakter i forbindelse med utbyggingen. I tillegg til master og linjer, skal fire transformatorstasjoner bygges ut.

Eivind Olsen

Daglig leder Eivind Olsen er fornøyd med at Storegga Entreprenør får bidra til kraftlinja mellom Ofoten og Balsfjord.

Foto: Øystein Antonsen

Storegga Entreprenør er en av de lokale aktørene tar del i jobben. De har nå fått en kontrakt på rundt 70 millioner for en utbygging ved Bardufoss transformatorstasjon.

– Det er mange entreprenører som holder til i Målselv og Bardu. Og denne utbyggingen vil nok gi store ringvirkninger for dem, sier daglig leder Eivind Olsen.

Første av flere utbygginger

Den nye 420 kilovolts-linja blir 150 kilometer lang og bygges parallelt med eksisterende linje. Pris, 3,7 milliarder kroner. En viktig investering for industrivekst og økt verdiskaping i nord.

– Ofoten–Balsfjord er en flaskehals i dag, så vi har sett at vi må begynne med den. Og så har vi jo ambisjoner om å fortsette videre nordover etter hvert, sier Faugstad.