Gir småbarn sitt første møte med kunsten

Hålogaland Teater klar med teaterforestilling for de aller, aller minste.

Forskning viser at også babyer har utbytte av teater. Nå lager Hålogaland Teater forestillingen "Bæ Bæ Lille" for de aller yngste.

Skuespillere fra Lille Hålogaland Teater tar de aller minste med seg inn i en lun og myk verden. På scenen står skuespillerne Cora Kalberg, Fia Augusta Bøckmann og Tuva Frydelund.

Hålogaland Teater ønsker snart velkommen inn i en verden av garnnøster som triller og strikkepinner som klirrer, i den ordløse forestillingen «Bæ, bæ lille» der målgruppen er småbarn i alderen 0 til 3 år. Skuespillerne danser med store strikkepinner og leker med store garnnøster foran oppmerksomme blikk fra de aller yngste.

– Små barn sanser og opplever, og det er like viktig for dem å få en slik kunstnerisk opplevelse. Det er også ganske fint å tenke på at det som skjer her i dette rommet, er barn sitt første møte med kunsten. Og det er også viktig, sier teaterregissør Katrine Strøm.

Forskning fra Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning, viser også at teater er gunstig for småbarns utvikling.

Annerledes teaterproduksjon

Det er første gang at Hålogaland Teater produserer såkalt «toddlerteater» eller teater for smårollinger. Skuespillerne i produksjonen beskriver de yngste publikummerne som svært oppmerksomme, og for teaterregissøren har det handlet om å ta hensyn til barna.

– Man kan ikke bare lage en koreografi og spille i vei. Man må hele tiden ta innover seg hva publikum sanser, og om det er noen av de minste som blir redd, så må man dempe spillet. Det er annerledes enn annen teaterproduksjon, sier Strøm.

Forestillingen på Hålogaland Teater har urpremiere 11. november.