NRK Meny
Normal

Gir seg etter Ungarn-kampene?

Sigurd Rushfeldt i tenkeboksen.

Rushfeldt og Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo må kanskje finne en ny spisstrener etter Ungarn-kampene. Sigurd Rushfeldt er i tenkeboksen angående 2016.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Han ble hentet inn som spisstrener på landslaget av Per-Mathias Høgmo. Men etter Ungarn-kampene vurderer Sigurd Rushfeldt (42) å gi seg.

I høst har det rett og slett blitt for mye med landslagsjobb, assistent-trener i Tromsø og jobb ved Norges Toppidrettsgymnas.

– Jeg vet ikke helt annå. Jeg har kontrakt ut året både med fotballforbundet og TIL. Så vi får ta en oppsummering etter disse to kampene, sier Rushfeldt, som er småbarnspappa til to gutter.

Men om landslaget skulle ta seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer, så innrømmer mannen med scoringsrekorden i norsk fotball at det kan bli verre å si nei til Høgmo og Norge i 2016.

Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt er i tenkeboksen angående 2016. Muligens dropper han spissjobben på landslaget etter Ungarn-kampene. Her i samtale med Mini på onsdagens pressetreff.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Først får vi se om vi kommer til Franrike. Men det er klart, det hadde vært artig å få oppleve et EM, sier Rushfeldt, som sjøl spilte i fotball-VM i USA i 1994.

Jobber med spissene

På samlingen inn mot de to Ungarn-kampene jobber Rushfeldt med spissene. Og tett sammen med dødballteamet både før og under treningene.

– Er det noen hemmelige dødballer på gang...?

– Hehe, det får vi se på torsdag. Men dødballer har vært en viktig faktor i hele kvalifiseringen. Og kan bli det nå også, sier Rushfeldt.

– Hvordan jobber du for å få spissene til å score?

– Nå er dette en kort samling, så det er ikke så mye vi får gjort. Men det handler om å bevisstgjøre bevegelser, bli enige om arbeidsoppgaver de skal løse i forskjellige situasjoner og at de fungerer godt sammen med resten av laget.

Tett på Høgmo

Han liker å jobbe tett med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Og Rushfeldt synes sjefen utstråler akkurat den tryggheten han skal før de to viktigste landskampene Norge har spilt på mange år.

– Per er rolig og fokusert. Og jeg synes han ser veldig bra ut, sier Rushfeldt til NRK.

Det var Høgmo som i sin tid fikk Rushfeldt til å forlenge karrieren i Tromsø. Det endte med at finnmarkingen satte en, kanskje, uslåelig scoringsrekord i norsk fotball med 172 mål på øverste nivå.

Nå spørs det om Høgmo klarer å overtale Rushfeldt til å fortsette som trener på landslaget...