NRK Meny
Normal

Gir ikke opp oljekampen

Ulike aktører innen olje og gass, sammen med LO og NHO, har gått sammen for å få ei konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Konsekvensutredning om petroleumsvirksomhet

Samarbeidsforum vil konsekvensutrede petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Foto: MARGARET HENNIE NILSEN

– Dette er svært viktig, sier Marianne Bremnes, ordfører i Harstad og nestleder i Senja Petro.

Det er nå etablert et samarbeidsforum for å formidle kunnskap og fakta om klimaeffekter, oljevern, sameksistens, ringvirkninger og utfordringer ved en framtidig olje og gass aktivitet i Nordland VI, VII og Troms II.

Samarbeidsforumet ønsker at en konsekvensutredning skal starte så snart som mulig, og senest etter stortingsvalget i 2017.

Samarbeidsforum

Ulike aktører i nord jobber for ei konsekvensutredning.

Foto: PRIVAT FOTO

Forumet består av LoVe Petro, Olje- og gassklynge Helgeland, Petro Arctic og Senja Petro. I tillegg til dette er LO, NHO, Norsk Olje og Gass og Statoil med som observatører i dette arbeidet.

Flertall for konsekvensutredning

Samarbeidsforumet representerer over 600 bedrifter i hele landsdelen fra Kirkenes i øst, Hammerfest i nord og til Brønnøysund i sør.

Over flere år har det vært et stort politisk flertall i Nord- Norge for en konsekvensutredning, og ingenting tyder på at dette vil se annerledes ut etter neste stortingsvalg.

– Samarbeidsforumet vil sammen med resten av landsdelen jobbe for at vi ved neste mulighet får en positiv beslutning om å gjennomføre en konsekvensutredning, sier Ørjan Robertsen i LoVe Petro. Han er nestleder i samarbeidsforumet.