Gigantkontrakt til tromsøselskap: – Stor anerkjennelse

Kraemer Maritime har vunnet en kontrakt på leveranse av proviant og tjenester til alle rigger på norsk sokkel hvor Statoil er operatør. Kontrakten er verdt nærmere en milliard kroner.

Sleipner T

Totalt skal det, ved oppstart av avtalen, leveres varer til 32 installasjoner på norsk sokkel fra Stavanger til Sandnessjøen.

Foto: STAFF / Reuters

– Vi er godt fornøyd, men vi tar alle slike ting med fatning. For oss er det viktig å huske på at det er flest hverdager. Vi skal selvfølgelig suge litt på karamellen, men vi har fortsatt leveranser som skal skje. I dag, i morgen og alle de neste dagene, sier administrerende direktør, Kay Hugo Hanssen.

Kontrakten er på rundt 230 millioner kroner per år i kontraktsperioden som er på fire år. I løpet av disse årene skal tromsøselskapet handle med Statoil for nærmere en milliard kroner.

Kay Hugo Hanssen, administrerende direktør Kraemer Maritime

Administrerende direktør i Kraemer Maritime, Kay Hugo Hanssen sier at kontrakten er en stor anerkjennelse av jobben deres ansatte har lagt ned over år.

Foto: NRK

– Vi leverer alt du trenger i en husholdning. Dette er folk som er ute 14 dager i strekk. De trenger alt hele dagen. Mat, utstyr til å lage mat og toalettpapir.

Krise hvis ikke pinnekjøttet når frem

Tromsøselskapet produserer ikke varene som skal til totalt 32 installasjoner, men handler det inn. De har klart å forhandle fram en avtale som gjør at de kan levere en totalpakke til Statoil.

– Vi forsyner Statoil via offshore-konteinere. Vi pakker alt de trenger i konteinere etter bestilling, det blir sendt til nærmeste base og så blir det skipet ut til riggen.

I overkant av 3600 personer skal serves gjennom avtalen hver dag året rundt. Hanssen forteller at det ikke er veldig komplisert logistikk.

– Men når det er dårlig vær kan det være litt styr. Hvis ikke pinnekjøttet kommer til julaften, så er det krise. Da er helikopter neste alternativ. Vi står på for å få det til, hver dag.

Direktør for Forpleining i Statoil, Hilde Halsteinslid, forteller at dette er en viktig leveranse til de ansatte på deres installasjoner.

– Kraemer Maritime har vunnet i tett konkurranse med både norske og internasjonale leverandører. Det blir spennende å samarbeide videre med en ny leverandør, som har lang erfaring med maritim skipshandel.

Blir flere

Kraemer Maritime har hovedkontor i Tromsø, men er også representert i Kirkenes, Hammerfest, Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansund og Ålesund.

Selskapet har i dag 70 ansatte og omsatte i 2015 for 560 millioner norske kroner.

– Vi blir nok noen flere nå som vi har fått Statoil inn. Fra 1.1.2017 må vi være oppbemannet til det nivået vi skal være, sier administrerende direktør, Kay Hugo Hanssen.

Han vil berømme de ansatte som står på døgnet rundt hele året.

– Vi har en utrolig flott gjeng som virkelig står på for at selskapet skal gå så godt som mulig. Vi har eiere som er framtidsrettet, og det å bevare det gamle og se etter de nye mulighetene, er suksesskriteriet her.