Her er Stoumfita og Ignel på date i World of Warcraft – Til sommeren gifter de seg (IRL)

Det startet som et samarbeid på dataspillet World of Warcraft, og fortsatte med lange telefonsamtaler. Nå skal greske Elli og norske Preben gifte seg.

wowlove

Preben og Elli skjønte fort at de hadde funnet kjærligheten da de møttes for første gang i Hellas.

Foto: Privat

Under kallenavnene Ignel og Stoumfita er Preben Fagerheim (24) og Elli Katsifi (31) ivrige spillere på det store onlinespillet World of Warcraft (ofte forkortet WoW), og det var her de først begynte å snakke sammen.

I WoW lager spillerne karakterer som tar på seg ulike oppdrag i et enormt online-univers, og gradvis vokser seg sterkere. Mange slår seg også sammen for å bekjempe ulike fantasiskapninger.

Etter hvert begynte samarbeidet på dataspillet å utvikle seg til noe mer.

Skypet hver dag

Det blir stadig vanligere å få seg kjæreste gjennom internett.
Preben Fagerheim fra Harstad, fikk seg samboer fra Hellas gjennom nettspillet World of Warcraft.

Her er spillkarakterene til Preben og Elli på date inne i nettspillet World of Warcraft.

– Etter en stund begynte vi å snakke sammen sikkert seks timer hver dag på Skype, sier Preben.

– Og hver kveld også, skyter Elli inn.

Preben syns at den greske kvinna var så interessant at han bestemte seg for at han ville møte henne, også i den virkelige verden. Det første møtet in real life, eller IRL som det ofte forkortes i nettdatingens verden, fant sted i Hellas.

– Jeg ble mer og mer nervøs mens jeg satt på flyplassen og ventet på at hun skulle plukke meg opp. Men etter 15 minutter med pinlig stillhet i bilen, begynte vi å snakke. Da merket vi at det var det samme som før. Vi kjente hverandre, og det var bare å gli inn i den vanlige tonen vi hadde, sier Preben.

wow2

Paret møttes når de spilte sammen på det enorme multiplayerspillet World of Warcraft.

Foto: Skjermdump / World of Warcraft

Ble samboere

Etter en uke i Hellas var Preben sikker på at dette var ei kvinne han hadde lyst til å satse på å starte et forhold med. Nå har paret vært samboere i Harstad i to år.

Å møte en framtidig kjæreste gjennom et dataspill er slett ikke så sjeldent, mener presseinformasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

Kjærlighet på The Gathering

Han jobber med Norges største datatreff, som har over 5000 besøkende hvert år. Stadig flere av dem er jenter, og en delt interesse for dataspill kan føre til at flere finner kjærligheten gjennom hobbyen.

– Det er ikke et ukjent fenomen, men noe som skjer titt og ofte. Grunnleggeren av The Gathering giftet seg selv på scenen under et av våre arrangement etter å ha møtt kjæresten gjennom spill, sier Eriksen Valvik.

wowjul

Paret feirer jul sammen i Harstad.

Foto: privat

En undersøkelse gjort av Dagbladet i fjor viser at forhold basert på nettdating stadig oftere er mer langvarig enn om paret treffes ute på byen.

Bente Træen som er Professor i helsepsykologi og seksualforsker ved Universitetet i Oslo, sier nettet gir flere muligheter til å møte folk du ellers ikke ville møtt.

– Kjærligheten på internett er fantastisk fordi det åpner så mange flere muligheter for å finne seg en partner. Dessuten så er det blitt helt legitimt at det er en arena der vi også leter etter en partner, slik vi gjør på restauranter og barer, sier hun.

Bryllup og babydrømmer

I Harstad ser det i alle fall ut til at kjærligheten blir langvarig. Neste sommer er det planlagt bryllup i Hellas.

Til bryllupet kommer også forhåpentligvis medspillere fra WoW, venner som paret ennå ikke har møtt utenfor den virtuelle verden.

– Selvfølgelig skal vi samle venner og familie fra det virkelige livet, men også de vennene vi har spilt med i fem år, men ennå ikke møtt ansikt til ansikt, sier Elli.

– Og neste år vil vi kanskje ha en liten WoW-baby?