NRK Meny
Normal

Går for ny rekord

Midnight Sun Marathon satser på at årets maraton blir tidenes mest tallsterke.

Rekordmange løp maratondistansen under årets MSM

MSM håper på rekordstor deltagelse i år.

Foto: Pål Hansen

Midnight Sun Marathon ble offisielt åpnet fredag og det var lange køer på Tromsø Rådhus for å melde seg på. Foreløpig ser tallene veldig lovende ut og daglig leder i MSM, Nils I. Hætta, kunne fortelle at de satser på å sette ny rekord i antall påmeldte.

– Vi har høyeste antall påmeldte vi noen gang har hatt på denne dagen med 3300 forhåndspåmeldte, i fjor hadde vi 3058, så vi ligger veldig godt an. Som alle andre løpere satser vi på ny rekord og da må vi ha 1295 i løpet av i dag og i morgen, sa Hætta på en pressekonferanse fredag.

– Vil gjøre det bredere

Så langt er det forhåndspåmeldt deltagere fra 56 land og Hætta forteller det blant annet er rundt 100 stykker fra Brasil og flere amerikanere som skal være med, samtidig som man merker at det er nedgangstider i Europa med færre påmeldte fra EU-området enn vanlig.

Styremedlem Karl-Johan Jakola berømte innsatsen til de frivillige som har jobbet med MSM og kunne også fortelle om ambisjoner for framtiden.

– Det er alle som bidrar til Midnight Sun Marathon som har gjort at dette arrangementet har så godt likt, både blant eliteløpere og av den store mengden mosjonister som tar del i løpet, sier Jakola og forteller at han gleder seg til å jobbe for å gjøre det til et bredere arrangement for løperne over de neste 2-3 årene.

Det første løpet i Midnight Sun Marathon går av stabelen lørdag klokken 17.