NRK Meny
Normal

50 tips – men bare én saksbehandler

Påtalelederen i Midtre Hålogaland politidistrikt ønsker å sette inn flere ressurser i drapssaka på Sjøvegan. Men det blir ikke riktig ennå.

Her ble Marie Louise Bendiktsen funnet drept.

Politiet tror at den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen kan ha blitt drept allerede mandag 13. juli, tre dager før hun ble funnet i restene av bolighuset i Lensmannsjordet på Sjøvegan etter en brann som ble påsatt for å dekke over udåden.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

– Det er nødvendig med flere ressurser for å gå gjennom de tipsene som har kommet inn. Til nå har det handlet mest om å registrere tipsene, men de må gås gjennom og ses i lys av de opplysningene vi har i saka fra før. Men vi har de ressursene vi har, så før vi får dette til, må vi lande noen andre baller, sier påtaleleder Steffen Ravnåsen.

Fantomtegninger

For en måneds tid siden ble politiets fantomtegninger av én eller flere gjerningspersoner offentliggjort i flere medier.

Siden da har det strømmet inn nærmere femti tips til Salangen lensmannskontor. Tipsene handler om alt fra navngitte personer til observasjoner som ble gjort i det aktuelle tidsrommet da Marie Louise Bendiktsen ble drept i sitt hjem, sommeren for snart 17 år siden.

– Vi hadde forventa å få inn en del tips, men kanskje ikke så mange som det nå er kommet inn, sier Ravnåsen.

Han sier til NRK Troms at det er ønskelig å sette politifolk som kjenner saka fra før inn i arbeidet med tipsene. For tiden er disse personene opptatte med drapsetterforskinga i Narvik. En gresk sjøoffiser er sikta for å ha drept en ukrainsk kvinne i skipet «Anangel Explorer».

Lensmann Hans Roar Rasmussen

Lensmann Hans Roar Rasmussen er i dag den eneste som jobber med de rundt 50 tipsene som er kommet inn, etter at fantomtegninger ble offentliggjort.

Foto: Linda Pedersen

Jobber alene

Enn så lenge er det lensmann Hans Roar Rasmussen som jobber alene med den uløste drapsgåten og alle tipsene som er kommet inn. Han ønsker ikke å kommentere ressursspørsmålet i media, men sier likevel:

– Det er helt klart at i en så vidt stor og utfordrende sak, så er det alltid en fordel å kunne sitte sammen i et større team. Vi vil da kunne jobbe raskere, og bearbeide de enkelte tipsene på en langt raskere måte. Men situasjonen er som den er i dag, så får den bli gjenstand for en vurdering i politidistriktet etter hvert.