NRK Meny
Normal

Han skal ta med fire 13-åringer til Nordpolen

Aleksander Gamme skal lede fire barn på en ekspedisjon for å finne ut av et av deres tids viktigste spørsmål: Hva betyr det for dem at klimaet endrer seg?

Promo "Oppdrag Nansen"

Han blir programleder for den store klimaserien «Oppdrag Nansen» som starter til høsten.

– Dette er et fantastisk spennende prosjekt, et eventyr med viktig substans. Å være programleder for en slik satsing skal bli utrolig artig og utfordrende, og det blir garantert mye latter og sprell, sier Aleksander Gamme, kjent fra blant annet NRK-programmet «Drømmeturen».

– Vi er veldig, veldig glade for å ha Aleksander med på dette. Hans erfaring og entusiastiske utstråling vil gi deltakerne den boosten de trenger for å kunne gjennomføre denne krevende ekspedisjonen, sier prosjektleder Håvard Gulldahl.

For tiden pågår, påmelding til prosjektet og første opptak er planlagt til høsten.

Isbjørn på tett hold

Hvordan skal det gå med isbjørnen? Det skal barna finne ut på nært hold.

Foto: Sylvi Inez Liljegren

Om Oppdrag Nansen

Fire 13-åringer fra hele Norge skal på en vitenskapelig ekspedisjon i et av klodens kaldeste områder. Med Fridtjof Nansen som ledestjerne skal de gjøre undersøkelser på hva som skjer når isen i nord smelter, og ikke minst hva det vil bety for dem og deres generasjon.

Aleksander Gamme

Aleksander gikk alene til Sydpolen i 2011

Foto: Aleksander Gamme

Underveis på forskningsferden vil de få hjelp fra internasjonale forskere og erfarne ekspedisjonsfolk. Opptakene vil foregå rundt Tromsø, på Svalbard, på forskningsskipet Lance og på Nordpolen. Det krever nysgjerrighet, samarbeid og et ønske om å forstå kloden. Og en solid dose pågangsmot: Deltakerne skal selv gå på ski til polpunktet.

Til sist skal 13-åringene legge frem en resolusjon til klimatoppmøtet i Paris i desember 2015.

Dokumentarserien får 10 episoder, og er planlagt sendt vinteren 2016.

Om Aleksander Gamme


Aleksander Gamme (38) er norsk ekspedisjonsmann og eventyrer. Det siste året har vi sett ham på NRK1 i «Drømmeturen», sammen med Cecilie Skog, og med «Verdens lengste skitur», da han gikk på ski til Sydpolen alene. I 2007 besteg han Mount Everest med et undervisningssamarbeid med elever i Hamar. Han har også syklet gjennom Sahara.

Er du, eller kjenner du noen som er interessert? Gå hit for påmelding til prosjektet