NRK Meny
Normal

Fylkeslegen: Livsfarlig praksis ved UNN

Fylkeslege Svein Steinert mener Universitetssykehuset Nord-Norge driver en livsfarlig praksis med en del pasienter som skrives ut.

Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø

En tilsynsrapport har avdekket alvorlig svikt i rutinene når det gjelder en del pasienter som blir utskrevet fra UNN.

Foto: NRK

Et tilsyn ved lungeavdelingen nylig, har avdekket at bare i ett av nitten tilfeller ble det sendt informasjon om pasienten, og medisinliste, til hjemmetjenesten i Tromsø kommune.

Kan være livsfarlig

Fylkeslege Svein Steinert

Fylkeslege Svein Steinert i Troms er svært bekymret over praksisen ved UNN. Han mener det kan være livstruende at hjemmetjensten i Tromsø ikke får nok opplysninger om pasienter som skal pleies hjemme.

Foto: Tora Lind Berg

– Dette kan får store og alvorlige konsekvenser for de aktuelle pasientene, sier fylkeslege Svein Steinert.

Dette problemer gjelder særlig pasienter som skrives ut fra sykehuset, og som skal bo hjemme, under tilsyn av hjemmetjenesten i Tromsø.

– Det sier seg selv at dette kan være svært farlig. Dette gjelder ofte eldre pasienter med mange sykdommer og mange medisiner, sier Steinert.

– Dersom hjemmetjenesten ikke får fullstendige lister over hvilke medisiner pasienten skal ha, og i hvor store dose, kan dette føre til feilmedisinering. Det kan føre til forverring av pasientens tilstand, og i verste fall til død, sier fylkeslegen.

Her kan du lese rapporten.

– Glad for rapporten

Leder for samhandlingsavdelingen på UNN, Magne Nicolaisen, sier han er glad for denne rapporten.

– Det er veldig bra at det blir oppmerksomhet rundt dette, sier han.

– Vi har allerede satt i verk tiltak for å forbedre rutinene våre. Og vi har allerede sett at kvaliteten på informasjonen som går mellom sykehuset og kommunen er blitt bedre. Så det går heldigvis framover, sier Magne Nicolaisen.

– Bør folk være bekymra?

– Nei. Jeg vil jo si at man ikke har det. Det er fortsatt trygt å bli utskrevet fra sykehuset, sier Nicolaisen.