NRK Meny
Normal

Fullt kaos i Alta Arbeiderparti

I forkant av kveldens nominasjonsmøte i Alta Arbeiderparti har det vært kaos og uro rundt listeforslagene til neste års kommunevalg.

Fylkesvaraordfører Bente Haug i Finnmark

KAOS: Bente Haug mener det har skjedd en udemokratisk prosess i forkant av nominasjonen.

Foto: Marte Lindi

Det skal være flere alternative listeforslag, blant annet med Olav Gunnar Ballo som mulig toppkandidat på en av listene.

Leder i nominasjonskomiteen Bente Haug, sier det ikke er uvanlig med benkeforslag, men er likevel kritisk til jobben bak de alternative listene.

– Det som er uvanlig er at vi har sterke sentrale politikere i Ap som har valgt å gå sammen som gruppe, og som har valgt å lage et listeforslag og presentert dette til meg som leder for nominasjonskomiteen. Det kan ikke oppfattes som noe annet enn at de har organisert seg sammen i en gruppe som ikke er demokratisk valgt for å presse gjennom noen kandidater, sier Haug til NRK.

Bernt Berg

Leder i Alta Ap Bertn Berg.

Foto: Marte Lindi

Gir plass

I kveld holdes partiets nominasjonsmøte på Folkets Hus.

Leder Bernt Berg i Alta Ap har tidligere sagt at han vil være varaordførerkandidat ellers trekker han seg helt. Nå gir han fra seg den plassen.

– Vi skal prøve å lage ro i partiet. Da kan jeg gå ned på fjerdeplass, så kan Torfinn Reginiussen rykke opp til varaordførerplass, sier Bernt Berg.

Torfinn Reginiussen har dermed rykket opp som varaordførerkandidat med Monica Nielsen på topp som ordførerkandidat.

Trekker seg?

Olav Gunnar Ballo

Olav Gunnar Ballo vil ikke bekrefte om han trekker seg eller ikke.

Foto: Morten Holm / Scanpix

I dag kom nyheten på Altaposten.no at Olav Gunnar Ballo også trekker seg.

Ballo ønsker ikke å bekrefte dette, og han sier til NRK at han ikke vil kommentere spørsmålet før selve nominasjonsmøtet – som er i kveld.

Verken Haug eller Berg ønsker å kommentere de alternative listene eller Ballo nå, men håper på enighet etter kveldens møte

– Det blir opp til møtet. Men jeg håper vi kan være omforent rundt forslaget, slik at vi unngår mer støy i partiet, sier Bente Haug.