Frykter for festivalryktet

Arrangøren frykter at «fyllefest»-stempel kan ødelegge for ryktet til Millionfisken.

Millionfisken i Salangen

Arrangøren frykter for ryktet til festivalen Millionfisken. Her fra fjorårets festival.

Foto: Jon Henrik Larsen, Salangen-Nyheter.com

Kurt Jan Kvernmo

Leder Kurt Jan Kvernmo mener det er få hendelser i forhold til folkemengden.

Foto: Privat bilde

Under helgens Millionfisken på Sjøvegan i Troms hadde politiet sitt å stri med. For flere festivaldeltakere gikk festingen litt for langt, og berusede og kranglete personer måtte tas hånd om av politiet.

Flere politidistrikt har tatt i bruk mikrobloggtjenesten Twitter, deriblant Midtre Hålogaland politidistrikt. Her deler de statusoppdateringene fra festivallivet i Salangen, og på søndag sto beskjeden:

– Nok en travel natt for politiet i Salangen under millionfisken. Mye fyll, slåssing og skadeverk, skriver de.

– Få hendelser i forhold til folkemengden

Twitter-meldingene bringes videre av media, og nå frykter arrangøren av Millionfisken for at dette kan gi dem et dårlig rykte.

– Vårt inntrykk er at dette er veldig få hendelser i forhold til den folkemengden som er her, sier leder Kurt Jan Kvernmo i Millionfisken.

Han anslår at det var om lag 10.000 personer innom festivalen i løpet av helga. Politiloggen mener han dermed gir festivalen et ufortjent dårlig rykte.

– Gir et unyansert bilde

Hans Roar Rasmussen

Lensmann Hans Roar Rasmussen mener bildet i media blir for unyansert.

Foto: Marita Bolle Andersen

– Dette var et utrolig bra arrangement, og alt i alt er jeg er veldig fornøyd, sier lensmann Hans Roar Rasmussen i Salangen.

Rasmussen er glad for åpenheten som politiloggen byr på.

– Jeg synes det er helt på sin plass at publikum får tilgang til medialoggen. Men jeg synes også det er veldig verdifullt om media tar kontakt med våre politimenn på stedet for å spørre om hvordan det egentlig har vært.

Likevel bruker mange journalister medialoggen som eneste kilde når de skriver om nattens hendelser på festivalen. Det mener Rasmussen gir et for unyansert bilde.

– De loggene forteller jo ikke om tante Josefine har storkost seg på festival.