Frykter aksjonærflukt fra Nussir

Ordfører Ragnar Olsen i Kvalsund frykter at ytterligere forsinkelser i gruveprosjektet til Nussir kan skremme aksjonærene.

Riehpevuotne

Anlegget i Repparfjord, Nussir. Arkivbilde.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

I går ba Miljødirektoratet Nussir om å komme med mer informasjon om hvilke andre alternativer enn sjødeponi som finnes.

Ordføreren i Kvalsund, Ragnar Olsen, frykter at nye utredninger vil ta lang tid, og i verste fall føre til at det ikke blir noe av.

– Det kan jo selvfølgelig bli et resultat dersom utredning av landdeponi skal utredes, og da må man ha en ny reguleringsplan. Da kan det gå flere år, og det kan føre til at nok en gang en aktør kutter ut muligheten til å drive bergverk, sier Olsen.

– Ikke overrasket

Også fagleder i Naturvernforbundet, Arnodd Håpnes, tror direktoratets behov for mer informasjon vil gjøre at saken tar lengre tid.

– Vi ser på dette som svar på at Nussirs eget faggrunnlag er for dårlig, og vi er glade for det fordi vi hele tiden har påpekt at det er for dårlig. Vi er ikke overrasket over at Miljødirektoratet har landet på denne konklusjonen i første omgang, sier Håpnes.

Ferdig i løpet av året

Seksjonsleder i Harald Sørby i Miljødirektoratet påpeker at en de ofte ber om mer informasjon og ønsker å belyse saken best mulig.

– Hvis vi fastslår at det er noe utestående, må vi supplere med mer informasjon. Det gjør vi også i denne saken, sier Sørby.

Han regner med at direktoratet kan fatte en beslutning i denne saken ved slutten av året.