NRK Meny
Normal

Frykter å miste 1000 ansatte i Forsvaret i nord

Forsvarssjefen leverer snart sine forslag om kutt i Forsvaret, og ifølge offisersforbundet innebærer det dramatiske kutt.

Forsvaret

Stridstrenbataljonen på Bardufoss.

Foto: Anette Ask / Hæren

– Det er en del som blir bekymret både for sin egen arbeidsplass, men også fordi de føler den jobben de gjør er viktig i det oppdraget forsvaret har, hvis den arbeidsoppgaven forsvinner så vil det svekke forsvaret. Så ja, vi får en del telefoner fra bekymrede medlemmer, sier nestleder i Norges Offisersforbund, Torbjørn Bongo, til P4.

Nestleder i Norges Offisersforbund, Torbjørn Bongo.

Nestleder i Norges Offisersforbund, Torbjørn Bongo, frykter store kutt i Forsvaret.

Foto: Norsk Offisersforbund

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen gjennomfører for tiden et arbeid i forbindelse med utviklingen av hans fagmilitære råd (FMR) som skal legges frem 1. oktober i år.

Offisersforbundet har sett flere av rådene, og omtaler det som dramatiske kutt til radiokanalen. Ansatte i Forsvaret i hele landet har ringt inn sin bekymringer, og Forbundet frykter at 1000 ansatte må gå bare i Nord-Norge.

– Det kan være et betydelig antall stillinger som forsvinner. Ut fra det vi har lest i media virker det som det er spesielt, Ofoten, Harstad-området, og Vesterålen som kanskje blir hardest rammet når det gjelder antallet arbeidsplasser, sier Bongo til P4.

Forsvarssjefen har allerede lagt fram ei omfattende kuttliste for Forsvaret, der Garden kan bli halvert, kutt i antall seiledøgn for marinefartøy og redusere tallet på flytimer og trening i simulator for Luftforsvaret.