Frustrert Strand blir i VIF

Satser på å finne seg ny klubb fra nyttår.

Lars Iver Strand

Lars Iver Strand blir værende i VIF og på Valle ut kontraktstida.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Lars Iver Strand (28) går kontraktstiden ut i Vålerenga.

Finnmarkingen har innsett at overgangsvinduet lukkes i natt uten at han setter navnet sitt under en kontrakt med en annen klubb.

– Det blir slik, ja, sier Strand.

– Frustrerende?

– Ja, jeg skulle gjerne spilt fotball på et høyt nivå, fått vist meg fram og kommet i gang igjen. Men det gjelder å være litt smart også – og gjøre de riktige valgene. Nå satser jeg på å trene knallhardt de tre-fire neste månedene, få matching på Vålerenga 2 og så finne meg en ny klubb fra nyttår, sier Strand til NRK.

Trente med Stabæk

Han trente med Stabæk i sommer. Og scoret da Vålerenga spilte 3-3 mot Liverpool på Ullevaal. Men Strand har ikke spilt på Vålerengas A-lag i eliteserien siden 2008. 1. januar går kontrakten hans med klubben ut.

– Det har vært noen klubber som har vært interesserte, men jeg velger å ha is i magen, sier Strand, som har slitt med å komme tilbake ett hundre prosent etter et inngrep i ankelen.

Men den tidligere Tromsø-profilen – som fikk sin A-landslagsdebut mot Argentina på Ullevaal i 2007 – frykter ikke at han skal klubbløs i 2012.

– Ting vil ordne seg

– Jeg håper virkelig jeg skal kunne finne meg en ny klubb fra nyttår. Skal gjøre det jeg kan for å være i best mulig form når den tid kommer. Og er ganske trygg på at ting vil ordne seg.

– Kan det fortsatt bli en retur til Tromsø hvis TIL er interessert?

– TIL er et alternativ på lik linje med andre klubber i Norge. Og det er absolutt muligheter for å komme dit, slutter Lars Iver Strand.