NRK Meny
Normal

Frp-Sandberg måtte overta

Line Miriam Sandberg er valgt som ny leder for Troms Frp. Det skjedde etter press.

Line Miriam Sandberg

Siv Jensen og Frp har fått ny fylkespartileder i Troms. Den nye lederen er Line Miriam Sandberg.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Det ble dramatikk på årsmøtet. Geir Are Winther trakk seg som leder av fylkespartiet. Han ble valgt for to år i fjor. Men det har blitt diskutert om valgperioden skulle være et år. Det kunne Winther oppfatte som mistillit.

Mye strid

Og de siste årene har det vært mye uro og strid i Frp. Fylkesstyret med Winther i spissen, ville i fjor at Anni Skogman skulle bli ekskludert. Hun er gruppeleder i Tromsø Frp. Sentralstyret i Frp opphevet vedtaket. Det har lenge vært intern strid i Tromsø Frp. Flere fremtredende medlemmer i Tromsø Frp har også hatt et anstrengt forhold til Winther som har vært fylkesleder i 10 år.

– Jeg trekker meg for å skape ro, sa Winther.

Måtte finne kandidat

Dermed fikk valgkomiteen ei utfordring under selve årsmøtet. Den måtte forsøke å finne en ny lederkandidat. Sandberg var i utgangspunktet lite lysten på å overta vervet. Hun ble satt under press på fylkesårsmøtet. Til slutt sa hun ja til å bli fylkespartileder, og ble valgt enstemmig.
– Det som skjedde der var beklagelig. Jeg sa ja til ledervervet i et forsøk på å få en ny start og en ny giv i et valgår der vi skal fokusere på politiske saker, sier hun til NRK.
Troms Frp har for øvrig opplevd en sterk tilbakegang i medlemstallet. Det er registrert 844 medlemmer. 224 er blitt utmeldt.