NRK Meny
Normal

Frp-bombe etter Sandberg-bok

Med sterke ord begrunner Fremstrittspartiets fremste politiker i Lenvik i Troms, Louis Edvardsen, hvorfor han melder seg ut av partiet. Årsaken er boka til hans nabo Per Sandberg.

Per Sandberg

Striden mellom partikollegaene i Frp og naboene, Per Sandberg og Louis Edvardsen i Lenvik, spisser seg til.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Når man har en nestleder i Fremskrittspartiet som bruker sin posisjon i et forsøk på å rette opp sin kones «image» ved å spre løgnaktige påstander om sentrale tillitsvalgte i Troms Frp og partilledelsen ikke tar grep overfor denne type posisjonsmisbruk så burde dette kanskje ikke være så overraskende.

Louis Edvarsen

Sentral Frp-politiker i Lenvik i Troms, Louis Edvardsen, melder seg ut av partiet på grunn av 'både organisatoriske og politiske valg i FrP'.

Foto: Arild Moe / NRK

Med denne kruttsalven i et intervju med NRK begrunner Louis Edvardsen, som har sentrale verv i Lenvik kommune og også sitter på fylkestinget i Troms, hvorfor han nå melder seg ut av partiet.

Boka er fortsatt omstridt

Per Sandberg kommenterer utmeldelsen i form av en sms til NRK nå i ettermiddag. Han skriver:

«Forstår at Louis E er sliten etter mange år som lokallagsleder og gruppeleder. Jeg registrerer at Louis E nok en gang, i sedvane legger skyld og ansvar på andre enn seg selv.»

I fjor høst kom hans bok «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv». I boka omtaler Sandberg det han kaller bakvaskelser og drakamper der han peker på Louis Edvardsen, men også Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg i forbindelse med nominasjoner i partiet

Til Aftenposten den 29. april sa Sandberg :

«Jeg for min del var ferdig med disse episodene da boken ble gitt ut. Jeg har valgt å se fremover til det beste for partiet. Nå er det mye som tyder på at Louis Edvardsen ikke har den samme intensjonen. Utover dette har jeg ingen ytterligere kommentarer.»

Parti-leder Siv Jensen ba den gang partene om å se fremover. Hun kommenterte saken slik:

«Som partileder kommenterer jeg aldri interne personkonflikter i partiet, og det har jeg ikke tenkt å gjøre nå heller. Nå er det på tide å se fremover, og det håper jeg alle parter vil bidra til.»

Per Sandberg biografi

I boka 'Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv' skriver Per Sandberg om bakvaskelser og drakamper.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Det er trist

Edvardsen har imidlertid ikke lagt boka helt bak seg.

– Boka er et av hovedelementene i dette, men det er klart at når Per og hans medsammensvorne fortsatt øver høyt press på mange tillitsvalgte i Troms og folk presses, så ønsker ikke jeg å være en del av det og jeg ønsker å gå ut av det, sier han til NRK.

– Forferdelig trist, sier leder i Lenvik Fremskrittsparti, Tonni Nylund. Han er ikke overrasket over utfallet, spesielt siden sentralstyret i Fremskrittspartiet ikke ville gjøre noe med saka.

Louis Edvardsen er gruppeleder for Fremskrittspartiet i Lenvik kommunestyre der partiet er støtteparti til Høyre og Kristelig Folkeparti om ordførervervet. Han er også førstevara for Stortinget fra Troms.

Per Sandberg er gift med en annen sentral Fremskrittpartipolitiker i Troms, Line Miriam Sandberg, som er fylkesråd for kultur, helse og næring i Troms. Sandbergfamilien og Edvardsen bor i samme boligområde på Silsand i Lenvik.

Saken oppdateres.

I e-posten til lokale medlemmer i Lenvik i går skriver Edvardsen:

«Jeg har etter mange og lange vurderinger, gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Lenvik FrP at jeg ikke er kandidat til listen for kommende kommunestyreperiode. Jeg har gjennom 27 årig medlemskap, og 19 år som gruppeleder for Lenvik FrP fått være med på mangt, og møte mange interessante mennesker, noe jeg er takknemlig for. Gjennom alle disse årene har selvfølgelig både jeg og partiet blitt endret. Det vil derfor være naturlig at en stopper opp og reflekterer over sine valg. Jeg har etter mange og lange avveininger kommet frem til at tiden er inne for å gjøre personlige valg, og på bakgrunn av både organisatoriske og politiske valg i FrP, kommet frem til at jeg med dette melder meg ut av partiet. Avslutningsvis vil jeg takke for et godt, vennskapelig og konstruktivt samarbeid med både styret og ikke minst kommunestyregruppen. Samtidig vil jeg henstille Lenvik FrP om å slå ring om kommunestyregruppen og styret, og som en følge av dette støtte opp Tonni Nylund i hans arbeid som lokallagsleder og ny gruppeleder for Lenvik FrP. Med vennlig hilsen Louis S. Edvardsen Medlem 101775 »