NRK Meny
Normal

Friskmelder seg til Hødd-kampen

SE VIDEO!

Jonas Johansen friskmeldt før mandagens kamp mot Hødd.

Jonas Johansen er klar til kamp igjen etter nesten en måned på sidelinja.

Tromsø ILs Jonas Johansen (29) er i full trening igjen og friskmelder seg selv før mandagens viktige hjemmekamp mot Hødd.

– Det kjentes greit i dag, første balløkta på ei stund. Så får vi håpe at kvelden og morradagen blir bra, sier Jonas Johansen etter torsdagens trening på Alfheim.

Der var det fullt trøkk. Johansen scoret et par lekre mål. Og trener Steinar Nilsen er i hvert fall ikke i tvil om at Jonas Johansen er klar til kamp mot Hødd på mandag.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen er glad for å ha Jonas Johansen tilbake på laget.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Ja, Jonas er friskmeldt. Det er han. Etter å ha vært med på ei så intensiv økt, så er det nesten umulig å la være å friskmelde han. Jonas virker veldig klar. Og virket veldig bra på trening i dag også. Så det var hyggelig å se, sier Steinar Nilsen.

Ondrasek må sone

Det passer perfekt. For vet at TIL må klare seg uten toppscorer Zdenek Ondrasek i den viktige kampen mot cupfinalemotstanderen fra 2012.

Tsjekkeren pådro seg rødt kort i sluttminuttene mot Mjøndalen sist fredag, og må se Hødd-kampen fra tribunen.

Jonas Johansen går trolig rett inn på spissplassen – etter å ha vært satt ut av spill siden han pådro seg en kneskade i hjemmekampen mot Nest-Sotra 18. august. Blant annet fikk menisken seg en skikkelig trøkk.

– Jeg har bare lyst å spille. Og bli frisk. Håper jeg får være med og bidra på mandag, sier Johansen, som kom «hjem» til TIL fra TUIL i vinter.

Vil ha mer trøkk mot Hødd

Trener Steinar Nilsen mener Jonas Johansen har utviklet seg etter overgangen fra lillebror på andre side av brua.

– Jonas har vært en viktig spiller for oss. Flink til å bevege seg, fotballklok og med lav feilprosent i det han gjør. Han har blitt bedre med bedre lagkamerater rundt seg. Og blitt enda sterkere fysisk utover i sesongen, sier Steinar Nilsen.

Han vil se et mye mer aggressivt TIL-lag mot Hødd enn tilfellet var i 1-2-tapet for Mjøndalen.

– Det blir viktig å gå ut og slåss for tre poeng. Vi må først starte med å vinne duellene. Så kan vi ta fram de kvalitetene vi vet vi har i dette laget, sier Steinar Nilsen.