Frantzen føler seg som syndebukk: – Var involvert i begge baklengsmålene

TILs William Frantzen (21) var involvert i begge baklengsmålene i andreomgangen i Sandefjord.

Reaksjon William Frantzen

En tydelig preget William Frantzen etter kampen.

– Akkurat nå er det veldig tungt. Den følelsen jeg har nå er helt tom. Men jeg kan jo ikke bli liggende nede og deppe. Nå tenker jeg på å løfte meg og ta revansj, sier en nedbrutt William Frantzen til NRK etter kampen i Sandefjord.

Etter 1-3-tapet mot Sandefjord mandag må Tromsø IL vente før de eventuelt kan slå følge med Sandefjord opp i eliteserien.

Frantzen var en av de siste spillerne ut av garderoben etter kampen, og var tydelig preget av at han var involvert i begge baklengsmålene i andre omgang. Han innrømmer at han føler seg som en syndebukk.

– Ja, det er klart. Jeg var involvert i begge baklengsmålene. Men vi får lære av det som skjedde i dag, sier Frantzen.

Tror på revansj

Han tror laget kommer til å reise seg mot Fredrikstad i neste kamp.

– Da blir det en revansjesugen gjeng, og en revansjesugen Frantzen som kommer, avslutter han.

Tromsø kunne ha rykket opp for 14 dager siden, men da ble det 1-2-tap for Bryne. Oppgjøret mot Sandefjord ble heller ingen opptur, men mye skal gå forferdelig galt om ikke Tromsø klarer opprykket til slutt.

Med to kamper igjen er det fem poeng ned til både Kristiansund og Fredrikstad, og Tromsø har også den klart beste målforskjellen av de tre. Teoretisk sett kan også Mjøndalen ta igjen Tromsø, men sannsynlig er det slett ikke.

Tromsø tar imot Fredrikstad hjemme kommende helg, og i den siste kampen skal Tromsø opp mot divisjonens suverene bunnlag, HamKam.

Misfornøyd med dømming

Se hva treneren sa etter kampen:

Reaksjon Steinar Nilsen

Også Tromsø-trener Steinar Nilsen har tro på at laget kommer sterkere tilbake på hjemmebane på søndag.

Til tross for tapet mener han at TIL-spillerne kjempet hardt på banen, men at marginene ikke helt var på TIL sin side.

– Blant annet mener jeg det ble dømt en feilaktig of side på det som kunne blitt 0–1 til TIL. Den gleder jeg meg til å se igjen. Ellers så syns jeg vi leverer en god førsteomgang og er godt til stede gjennom kampen, sier Nilsen.

Sandefjord i ledelse

Tidligere Tromsø-spiller Lars Iver Strand sendte Sandefjord i ledelsen mandag. Et fint innlegg av Eirik Lamøy ble kontant og effektivt satt i mål av Strand.

Remi Johansen utlignet til 1–1 to minutter på overtid av 1. omgang. Thomas Drage headet ned Johansen som nettet sikkert.

Etter pause viste Sandefjord hvorfor de er divisjonens beste lag. Trønderen Kjell Rune Sellin skjøt i mål, etter at Lamøy nok en gang var nest sist på ballen da det var spilt 58 minutter. Eirik Lamøy ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

3-1-målet kom etter 71 minutters spill. Pål Alexander Kirkevold stjal ballen og plasserte den bak en overrasket Benny Lekström i Tromsø-buret.