NRK Meny
Normal

Fra Tromsø IL til FC Köln

En ikke helt ventet overgang ...

Bjørn Vidar Stenersen - fra TIL til FC Köln

Bjørn Vidar Stenersen går fra TIL til FC Köln i Bundesliga.

Foto: Gunnar Grindstein /NRK

Her er en ikke helt ventet overgang fra Tromsø IL til tysk Bundesliga på tampen av sommerens overgangsvindu.

Det handler ikke om verken Kara eller Ruben Yttergård Jenssen.

Derimot om fysioterapeut/fysisk trener Bjørn Vidar Stenersen (31). Stenersen har takket ja til en stilling til FC Kölns sportslige apparat. Den tidligere TUIL-spilleren reiser til Tyskland i løpet av de nærmeste dagene.

14. plass

Selv vil ikke Stenersen si noe som helst om overgangen, men assitsentrener i FC Köln Bård Wiggen bekrefter at Stenersen skal begynne i klubben allerede neste uke.

– Vi tror vi har hentet riktig mann. Han har jobbet lenge med dette og gjorde et godt inntrykk da han var på besøk. Han arbeider etter de samme prinsippene som Solbakken og meg når det gjelder å få fotballspillere i form.

Men etter det NRK forstår, skal Stenersen for en god stund siden ha innledet samtalene med Ståle Solbakken og ledelsen i FC Köln, som lørdag tok sesongens første seier i Bundesliga etter klubbens verste start noensinne. Hamburger SV ble slått 4–3 i Hamburg.

Klubben ligger på 14. plass på fire poeng etter fire kamper.

Neste fire sesonger i TIL

Bjørn Vidar Stenersen har vært tilknyttet TILs sportslige apparat siden 1. januar 2008. Etter det NRK forstår vil han i første omgang være tilknyttet FC Köln ut sesongen – med muligheter for enda en sesong i en av verdens beste ligaer.

Sportsdirektør i TIL Morten Kræmer håper Stenersens tysklandsopphold vil gi ham mer erfaring.

– Dette er en spennende sjanse for Stenersen. Forhåpentligvis kommer han tilbake med økt kompetanse.

Som aktiv spilte Stenersen i flere sesonger for Tromsdalen UIL, blant annet i 1. divisjon. Han blir det tredje nordmannen i det sportslige apparatet i FC Köln. Ståle Solbakken tok med seg Bård Wiggen fra FC København.