Fra syndebukk til helt

Oppgjøret mot serieleder Rosenborg ble en berg-og-dalbane-opplevelse for TILs sisteskanse Pål Vestly Heigre (20).

Pål Vestly Heigre

Her redder TILs Pål Vestly Heigre straffesparket fra Rosenborgs Pål Andre Helland.

Rett før pause, på stillingen 1-0 til TIL, oppstod situasjonen som lenge så ut til å gjøre TILs sisterskanse Pål Veslty Heigre til syndebukk i kampen.

Målvakten mottar et langt tilbakespill fra Christian Landu Landu. 20-åringen har god tid på å klarere, men venter for lenge.

Eliteseriens toppscorer, Aleksander Søderlund, jager tilbakespillet, og får betalt.

Utspillet fra Heigre går rett i Søderlund, og spretter videre i mål. Reprisen viser riktignok at ballen treffer armen til Søderlund.

Men det ser ikke dommeren, og stillingen er 1-1 på Alfheim, etter en omgang hvor «Gutan» har vært det klart beste laget.

Men i det 87.minutt får Heigre sin revansje.

Rosenborg får straffespark etter at «Gamsten» blir felt av Magnar Ødegaard.

Det er Rosenborgs Pål Andre Helland mot TILs Vestly Heigre.

Vestly Heigre venter ut landslagspilleren, og redder straffen (og det ene poenget) på mesterlig vis.

Det var utrolig deilig å redde straffen. Jeg føler jeg skyldte guttene den litt, sier Vestly Heigre til NRK.

Ja, for å ta det som skjedde før pause, hvordan ser du på den situasjonen?

Jeg får et langt tilbakespill fra Landu Landu. Jeg plasserer ballen fint på siden av hodet hans, men så kommer det en arm. Det kan ikke jeg gjøre noe med, sier Vestly Heigre til NRK.

Fornøyd Flovik

TIL-trener Bård Flovik var fornøyd med å ta poeng mot serieleder Rosenborg.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med poeng. Vi har jo hatt mange jevne kamper som ikke har gitt oss poeng. Der er jo litt kontroversielt mål som de scorer, og med straffesituasjoen så blir det jo dramatikk. At vi har endt opp med poeng i sånn type dramatikk er ikke alltid vi har gjort i år, sier Bård Flovik til NRK.