NRK Meny
Normal

Fotballmiljøet venter spørsmål i overgrepssaken

Den overgrepssiktede barnehageassistenten i Tromsø var også trener i et lokalt fotballag i flere år. Nå forbereder idrettskretsen seg på mange spørsmål fra urolige foreldre.

Illustrasjonsbilde fotball

Idrettsforbundet har invitert til pressekonferanse på Alfheim stadion torsdag ettermiddag, i forbindelse med overgrepssaken i Tromsø.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballkretsen som 30-åringen nå er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage var en del av, har så langt ikke fått melding om at det har skjedd overgrep mot barn i det aktuelle idrettslaget.

– Klubben er selvfølgelig berørt ettersom man vet at han har vært trener. Vi vil jo være forberedt dersom det skulle vise seg at det har skjedd overgrep også der. Dette har skapt uro i klubben og det må vi håndtere selv om politiet sier de per nå ikke har grunnlag for å si at noe har skjedd her, sier organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms idrettskrets til NTB.

Opptatt av å verne

I idrettskretsen er man opptatt av å verne både klubben og barna og vil derfor ikke gå offisielt ut med hvilke lag dette dreier seg om. Selv om mange lokalt vet hvem som nå har erkjent overgrep, er det ikke slik at alle vet hvem som er siktet og hvem som er berørt.

– Det er ikke allment kjent. Men deler av idrettsmiljøet vet litt om dette, men vi vil av hensyn til klubben og de berørte ikke bidra til at dette blir mer kjent, sier Ofstad.

Idrettskretsen innkaller til pressekonferanse klokka 14 torsdag ettermiddag på Alfheim stadion. Der vil de redegjøre for hvilke tiltak som er iverksatt i saken.

Ny artikkel etter pressekonferansen: Overgrepssiktet hadde ulike roller i fotballklubb i fire år