Fortsetter søk etter Vålnes i nye rom

Politiet gjorde ingen funn i det første området av Vollan gjestestue der det ble søkt etter Per Vålnes.

graving Vollan

Det ble ikke gjort funn i første del av søket etter Per Vålnes under Vollan gjestestue.

Foto: torill ustad stav / nrk

andreas nilsen

Regionlensmann Andreas Nilsen.

Foto: torill ustad stav / nrk

– Søket har gått raskere enn planlagt. Nå har vi avsluttet søket i det første søkeområdet uten at det ble gjort funn, og vi jobber nå med å klargjøre område to for søk i neste uke, sier regionlensmann Andreas Nilsen til NRK tirsdag.

Det var i forrige uke at politiet begynte å søke gjennom massene under Vollan gjestestue etter savnede Per Vålnes.

Vålnes har vært savnet siden før jul 2011. Hans tidligere samboer, hennes nåværende kjæreste og en mannlig venn av paret er siktet for forsettlig drap på Per Vålnes.

Se video:

Created by InfoDispatcher

Søker under gulvet

Politiet sier de er mer enn 50 prosent sikre på at de vil gjøre funn under gjestestua.

Årsaken til at de mener at levningene kan ligge skjult under gulvet er at to av de siktede var ansatt på gjestestua i tidsrommet da Vålnes forsvant. I tillegg ble det nye tilbygget med gjesterom bygget i den samme perioden.

I den første runden ble det søkt i deler av resepsjonsområdet og to av gjesterommene i den nye fløyen av gjestestua.

Politiet gjør seg klar til Vålnes-søket

Deler av området utenfor gjestestua er sperret av under søket.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Klargjør nytt område

Ved hjelp av en kraftig vakuumpumpe ble massene under gulvet sugd løst, og kontrollert før de ble kjørt bort. Fra det første søkeområdet ble det hentet ut 125 kubikkmeter masse.

– Vi har startet i området ved resepsjonen fordi det er der vi mener det er mest sannsynlig å gjøre funn. Det er basert på hvor langt byggearbeidet var kommet da Vålnes forsvant, sa Nilsen da søket begynte.

Politiet har sagt at de søker så dypt under gulvet at de kan være sikre på at de finner levningene av Vålnes dersom de ligger der. Potensielt kan de søke helt ned til tre meters dybde.

Det første søkeområdet var på 65 kvadratmeter. Nå utvides området til resten av resepsjonsområdet. Det nye søkeområdet er på omkring 90 kvadratmeter.

– Vi begynner arbeidet med å skjære ut betongen fra gulvet på torsdag, og regner med å komme i gang med søket i midten av neste uke, sier Nilsen.