NRK Meny
Normal

Fortsatt lav arbeidsledighet i Troms

– Arbeidsmarkedet i Troms er svært godt, og har vært det over en lang periode, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa.

nav

NAV Troms melder om fortsatt lav arbeidsledigheti fylket.

Foto: HANS ERIK WEIBY / NRK

Bare to prosent av arbeidsstyrken i Troms er registrert som ledige, og det betyr at det er gode muligheter for å få jobb i fylket.

– Det er ikke store variasjoner mellom kommunene og det er lite variasjon i ledighet mellom bransjene. Spesielt Tromsø og kommunene nord i fylket har en svært positiv utvikling med lavere ledighet samtidig som det er høy tilgang til ledige stillinger, sier Stein Rudaa, fylkesdirektør i NAV Troms.

Stein Rudaa

– Arbeidsmarkedet i Troms er svært godt, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Ved utgangen av november er det 1734 personer som ikke har jobb og dette er omtrent på samme nivå som i fjor. Av disse er 637 kvinner og 1097 menn, skriver NAV Troms i en pressemelding.

For øvrig i landet er ledigheten på 2,9 prosent, det er en økning på 0,3 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

Som tidligere er det stor etterspørsel etter faglært arbeidskraft innenfor bygg- og anlegg, serviceyrker og butikk- og salgsarbeid.

Det er Storfjord kommune som har lavest ledighet med 1,1 prosent, høyest ledighet er det i Torsken med 4,6 prosent.

NAV-kontorene i fylket har i høst lagt til rette for flere treffpunkt mellom arbeidssøkere og arbeidsgivere i form av blant annet jobbmesser og bransjetreff.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger og håper at samarbeidet med arbeidsgivere har vært med på å bidra til de positive resultatene i markedet, sier Rudaa.