NRK Meny
Normal

Fortsatt full storm i Finnmark

Det verste uværet er over i Troms, mens i Finnmark lover meteorologen fortsatt full storm utover lørdagen.

Uvær i Berlevåg

Folk her i Berlevåg og resten av Øst-Finnmark må sikre søppeldunken og spaden, anmoder politiet.

Foto: Miriam Workinn

Et lavtrykk i Barentshavet som beveger seg nordøstover, har gitt mye ruskevær og vind i Troms og Finnmark i natt.

For Troms sin del er det verste nå over, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved vervarslinga i Tromsø.

– Vinden minker, men i Nord-Troms er det fortsatt nordvestlig sterk kuling. I kveld roer den seg til i bris, for så å tilta noe på søndag.

Både Troms og Finnmark får snøbyger lørdag og søndag.

Fortsatt full storm lørdag

I natt har vinden vært oppe i sterk storm flere steder på kysten av Finnmark. Her vil ikke stormen gi seg med det aller første, Kyst og fjordstrøkene i Finnmark får vestlig full storm frem til utpå ettermiddagen lørdag.

– Verst er det nå på strekninga Fra Hammerfest til Båtsfjord, men det ventes sterk vind langs hele Finnmarkskysten og i fjordene, sier Bøyum.

Politiet: – Sikre søppeldunken og spaden

Den kraftige vinden gjør at politiet i Øst-Finnmark er bekymret for at løse gjenstander skal fly avgårde.

– Politiet oppfordrer folk å sikre løse gjenstander, som søppeldunker, spader og lignenede på grunna av storm i deler av Øst-Finnmark, skriver de på sin Twitter-konto.

– Nært oppunder ekstremvær

Søndag ventes vinden i kyst-Finnmark å avta til stiv kuling, og perioder med sterk kuling. Været lørdag ligger tett opp til det man definerer som ekstremvær, sier meteorologen.

– I og med at det ikke har slått inn så mye over land, regner vi det ikke som ekstremvær, men tett oppunder. Men været vi har i Nordland og Trøndelag i dag, er adskillig verre, sier Bøyum.

Skilt og stålplater tatt av vinden

På formiddagen lørdag har politiet fått flere henvendelser fra publikum i Alta og Hammerfest, om hendelser stormen har forårsaket.

Vinden har revet løs et skilt fra en skilttavle langs E6 ved Statoil i Bossekop. Skiltet vaier i vinden, og kan være til fare for trafikken og omgivelsene der, melder politiet. Brannvesenet vil sende folk til stedet for å sikre dette.

I Hammerfest meldes det om noen stålplater som beveger seg i vinden, og kan blåse av sted i sentrum av byen. Brannvesenet varslet, og vil sikre dette.

Fra en byggeplass ved Rica hotell, meldes det om et sikringsgjerde som er i ferd med å bli blåst ned. Dette representerer stor fare for trafikken og andre i området, og politiet har derfor varslet byggherren som vil sikre gjerdet.