Fortsatt alvorlig for knivstukket mann

Mannen i 50-årene oppsøkte selv politiet på Sjøvegan etter at han ble knivstukket av en yngre bekjent i 20-årene. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Kart Sjøvegan
Foto: NRK

Mandag formiddag ble det igangsatt en stor bevæpnet aksjon på Sjøvegan i Salangen kommune etter at mannen hadde varslet om knivstikkingen.

Krever fire uker varetekt

20-åringen er pågrepet og har innrømmet straffskyld. Han blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, og politiet mener mannen må varetektsfengsles i 4 uker.

Den siktede er fraktet til Narvik politistasjon og har gitt sin forklaring, sier politistasjonssjef i Narvik, Egil Sletteng.

– Hendelsen er alvorlig. Det er brukt en skarp gjenstand til å stikke en annen person. Vi kjenner ikke detaljene rundt hendelsesforløpet i forkant, men at han faktisk er villig til å stikke, og skade en annen person ser på som svært alvorlig, sier Sletteng til NRK.

Har ikke funnet kniv

Han sier politiet ikke har funnet stikkvåpenet, og at mannen som er siktet for knivstikkingen ikke vil bidra til å finne kniven han stakk med.

Politistasjonssjefen vil ikke si hvor mange ganger mannen i 50-årene ble knivstukket.

– Vi er interessert i opplysninger som kan medføre at vi kan finne kniven, der har ikke siktede bidratt på en sånn måte at vi mener vi kan finne den foreløpig, sier Sletteng.