NRK Meny
Normal

Forsvaret fornøyd med rekruttering i Harstad

Forsvaret har fått godt med søkere til 50 nye stillinger i Harstad. Stillingene skal sørge for lønns- og personalsaker.

Harstad

GIR OG TAR?: Mange oppfattet de nye stillingene i Harstad som en kompensasjon for tapte arbeidsplasser dersom Kystjegerne på Trondenes og Alliert treningssenter i Åsegarden forsvinner.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Jan Erik Thoresen

SLÅR SAMMEN AVDELINGER: Jan Erik Thoresen og Forsvaret.

Foto: Nils Mehren / NRK

Sentraliseringen fører til at forsvaret sparer penger, sier sjef for forsvarets personellsenter, Jan Erik Thoresen, er fornøyd med flyttinga av kontoret:

– Vi utnytter eiendom som vi eier i Forsvaret i stedet for å være i leide lokaler i Oslo. Og så handler det selvfølgelig om at vi bygger opp en helt ny avdeling her i Harstad, som er en sammenkobling mellom en avdeling som tidligere var i Oslo under Forsvarets personell- og vernepliktsenter, forklarer han.

I gang med tilsettingen

Det var da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide var i Harstad tidligere i år og la fram langtidsmeldinga for forsvaret hun slapp nyheten om at byen fikk 50 nye arbeidsplasser med sentraliseringen av forsvarets lønnsadministrasjon.

Mange oppfattet det slik som en kompensasjon for tapte arbeidsplasser dersom Kystjegerne på Trondenes og Alliert treningssenter i Åsegarden forsvinner.

Forsvarets personell- og vernepliktssenter

Fra 1. august er Forsvarets lønnsadministrasjon en del av Forsvarets personell- og vernepliktsenter.

Foto: NRK

Sjefen for forsvarets lønnsadministrasjon Eirik Guldvog mener at dette ikke er tilfelle. Han har jobben med å ansette de 50 nye stillingene til byen.

– Det ser ut til at det går veldig greit. Per nå har vi opprettet 26 nye stillinger her i Harstad, og vi er i gang med tilsettingsprosessen, sier han.

Mange av de som har jobbet i stillingene andre steder i landet blir ikke med på lasset når lønnsadministrasjonen sentraliseres til Harstad, men det bekymrer ikke Guldvog.

– Vi har 123 unike søkere, mange av dem godt kvalifiserte, så det blir ikke noe problem, sier han.

Til sommeren fylles de siste 24 av de de 50 nye stillingene.

Forvalter 14 milliarder

I forsvaret er det nå omtrent 17.000 fast ansatte, 8.000 vernepliktige og en rekke eksternt tilknyttede. Disse skal ha lønn, det dekkes utgifter til 330.000 reiser, og kompensasjon til i underkant av 1.000 flyttinger per år. For å nevne noe.

Alt i alt utbetales det nesten 14 milliarder kroner fra forsvarets lønnsadministrasjon.

Fra 1. august er Forsvarets lønnsadministrasjon en del av Forsvarets personell- og vernepliktsenter.