NRK Meny
Normal

– Ingen overraskelse at de ble løslatt

Forsvarsadvokaten til en av de siktede i Vålnessaken sier at det ikke er overraskende at hans klient er løslatt.

Morten Furuholmen

Morten Furuholmen forsvarer én av de siktede i Vålnes-saken. Han mener det er helt naturlig at de tre nå løslates, etter over ett år i varetekt.

Foto: NRK

– Dette er ikke en overraskelse. Det er en naturlig konsekvens av at riksadvokaten ikke umiddelbart tok påtalemyndighetens anmodning om å ta ut tiltale i saken til følge, sier advokat Morten Furuholmen.

I dag ble det kjent at politiadvokat Morten Hermansen ved Troms politidistrikt har valgt å løslate tre siktede i Vålnes-saken.

Per Vålnes' tidligere samboer, hennes nye kjæreste og en venn av paret har vært varetektsfengslet i 13 måneder, siktet for drapet.

Furuholmen forsvarer vennen av kjæresteparet, en mann i 40-årene.

Langvarig etterforskning

Etter en langvarig etterforskning med blant annet søk bak Per Vålnes' eiendom i Balsfjord og under gulvet på Vollan gjestestue, der to av de siktede jobbet, ble saken sendt riksadvokaten for tiltale.

For en uke siden fikk Troms politidistrikt saken i retur, med beskjed om å gjennomføre ytterligere etterforskning.

Et mer usikkert tidsforløp for saken var en av grunnene til løslatelsen av de siktede.

Se politiadvokat Morten Hermansen fortelle om løslatelsen:

Morten Hermansen om løslatelsen

Kan bli aktuelt å søke erstatning

– Det er forhold ved bevismaterialet som gjør at denne saken, til tross for den omfattende etterforskningen, ikke er av en slik kvalitet at det er grunnlag for tiltale, sier Furuholmen.

Han vil ikke gå inn på hva det er ved bevismaterialet han mener ikke er bra nok.

– Men det at man ikke har klart å spore opp den personen man søker etter er i seg selv noe som skaper problemer for etterforskningen og alle svarene man har kommet med har ikke styrket påtalemyndighetenes hypotese, mener Furuholmen.

Han sier at det ennå er tidlig å tenke på om de skal søke om erstatning for hans klient.

– Det er ikke klart ennå om det blir en tiltale i saken. Men blir den henlagt vil dets selvfølgelig være aktuelt å søke erstatning, sier Furuholmen.

NRK har så langt ikke fått forsvarerne til de to andre siktede i tale.