Første smak av vinter, men besøket blir kort

Mandag morgen våknet mange til noe som lignet på årets første vinterlige dag. Men vinterfølelsen kommer ikke til å vare lenge, sier meteorologen.

Øse på Gratangsfjellet

Bilistene som kjørte over Gratangsfjellet tidlig i morges, kunne nok føle et behov for vinterdekk. Men mildværet er på veg tilbake, også i høyden.

Foto: Vegvesen.no

Dette har vært en svært fuktig helg i Troms, i alle fall i meteorologisk forstand. I løpet av to døgn, kom det opptil 100 millimeter nedbør enkelte steder i Troms. Dette er dobbelt så mye som det vanligvis kommer på regntunge dager, melder meteorologene.

Vinterlig i morges

Men i morges var det mange som våknet opp til en forsmak av vinter. Temperaturer rundt, og til og med under null enkelte steder, is på bilvinduene og glatte veger her og der.

– Det kommer til å holde seg kjølig i dag, så vi kan nok si at dette minner oss på at vinteren er på veg. Det sier statsmeteorolog Rafael Grote. I morgen blir det bra vær, og med lite skyer følger lave nattetemperaturer, sier han.

  • Sjekk været der du er på yr.no

Men kong vinter nøyer seg med en fransk visitt i denne omgang. Allerede onsdag blir det omslag.

– Fra onsdag kommer det inn varmere luft, og jeg regner med at all snø under 4 til 500 meter kommer til å forsvinne, sier Grote.

Men la dagen i dag være en påminnelse, for vinteren kommer. Garantert.

Tar du bilder? Bruk emneknaggen #nrktroms:

Laster innhold, vennligst vent..