Først i verden på oljeverntrening i mørket

Videregående skole har sikret lukrativ avtale for opplæring i oljevernberedskap. Rektor ved skolen jubler. – Dette er veldig stort, og en anerkjennelse av vårt faglige miljø, sier John Arne Andersen.

Oljeryddingssimulator, elev og lærer tester ut

ØVELSE GJØR MESTER: Rektor ved Nordkapp maritime fagskole John Arne Andersen (til høyre) tester oljevernsimulatoren sammen med en elev.

En ny avtale mellom oljeselskapet ENI Norge og Nordkapp maritime fagskole i Honningsvåg gir nye muligheter til oljevernopplæring. Den videregående skolen blir først i verden til å ta i bruk simulator til trening av oljeoppsamling i mørket.

Langsiktig arbeid

Rektor ved Nordkapp maritime fagskole, som ligger i Honningsvåg, John Arne Andersen er strålende fornøyd.

– Dette er veldig stort! Det er en anerkjennelse av vårt faglige miljø og det vi står for. Vårt langsiktige arbeid har gitt frukter. Dette viser at vi både står for kvalitet, og at vi er konkurransedyktige.

Ordfører i Nordkapp klarer heller ikke å holde tilbake sin begeistring.

– Enormt viktig

Kristina Hansen, ordfører i Nordkapp

JUBLER: Ordfører i Nordkapp Kristina Hansen er strålende glad for nyheten.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

– Dette er fantastisk. Dette har vi håpet på, og jobbet for lenge. Kunnskapsproduksjon og mer aktivitet er enormt viktig i Nordkapp, sier ordfører Kristina Hansen til NRK.

I en pressemelding heter det:

«Utbyggingen av Goliat-feltet har gitt Vest-Finnmark en betydelig styrket oljevernberedskap, i stor grad tilpasset lokale forhold langs Finnmarkskysten. Goliat-beredskapen kan brukes både ved lokale og nasjonale hendelser, uavhengig av om utslippskilden er et skip eller en installasjon på sokkelen. Avtalen bygger videre på den eksisterende beredskapen for Goliat, og er et ledd i en kontinuerlig forbedring av denne».