NRK Meny
Normal

Refleksjentene fornøyd tross EM-tap

Ungdomsbedriften Flex UB fra Vadsø tar med seg en flott opplevelse, selv om de ikke fikk noen pris under europamesterskapet i Estland.

Flex UB etter EM

Det ble ingen pris, men jentene i ungdomsbedriften Flex UB er likevel fornøyd med EM-deltakelse.

Foto: Privat

Vadsø-jentene Aina Erikstad, Vårin Vaskinn, Solveig Ittelin og Kaja Seim Vorren representerte Norge under europamesterskapet for ungdomsbedrifter i Tallinn i Estland denne uka.

Torsdag kveld ble det klart at Island stakk av med seieren, men de fire finnmarksjentene var ikke lei seg av den grunn.

– Det går veldig fint med oss. Det er helt fantastisk at vi var i EM, og vi er ikke skuffet. Det er et ekstremt høyt nivå, sier daglig leder Solveig Ittelin.

Refleksvott

Forretningsideen til jentene fra Vadsø videregående skole er en tovet ullvott med refleks. Samtidig som du holder deg varm er du synlig i trafikken, og Flex UB har fått mye skryt for ideen sin.

– Et av jurymedlemmene kom bort til oss etter kåringen og synes det var rart at ikke vi vant. Vi fikk skryt og fortalt at vi burde være stolte av det vi har fått til. Vi har bemerket oss, og er meget fornøyde med det, sier den unge bedriftslederen.

– Fantastisk opplevelse

Jentene er overveldet over mottakelsen og det store arrangementet de har fått være med på.

– Det har vært helt fantastisk, og et stort arrangement som har gått knirkefritt. Vi er imponert over organiseringen. Vi ble møtt på flyplassen av en gutt, og han sender oss hjem også. Vi har møtt mye folk, sett forskjellige bedrifter, fått nye venner, og dette er noe vi kommer til å huske lenge, sier Ittelin.

Hva som skjer videre med vottene og ideen er usikkert, men bedriften blir avviklet.

– Bedriften må avvikles, men vi vet ikke helt hva vi gjør etter det. Vi selger votter så lenge vi har, sier Ittelin.