NRK Meny
Normal

Foreldre spiser lunsj i skolegården

Skolegården kan være en arena for mobbing – men også for nye vennskap. Denne uka tar foreldre lunsjpausen sin ute på Finnsnes barneskole.

Ann-Eva Hanssen leder samarbeidsutvaget ved Finnsnes barneskole.

Ann-Eva Hanssen leder samarbeidsutvalget ved Finnsnes barneskole.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Hvordan kan foreldre bidra til å forebygge mobbing i skolegården? Jo, én helt konkret måte å gjøre det på, er å troppe opp på skolen i matfriminuttet. Det tenkte foreldre ved Finnsnes barneskole, og denne uka settes ideen ut i livet.

– At foreldre dukker opp i skolegården, har blitt godt mottatt. Det forteller lederen i samarbeidsutvalget ved barneskolen, Ann-Eva Hanssen.

Denne uken forlater Ann-Eva Hanssen arbeidsstedet sitt når det begynner å nærme seg lunsj, og drar opp på skolen, der hun også er mamma til to av elevene. Med seg i sekken har hun baller og leker som foreldre og barn sammen kan leke med i matpausen.

Finnsnes barneskole

Finnsnes barneskole.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Uteområdet til Finnsnes barneskole er for tida veldig innskrenket, i forbindelse med at det bygges ny skole på nabotomta. Derfor er det ikke så mye å finne på i friminuttene.

Finnsnes barneskole er en liten skole med 400 elever. Første til fjerde klasse har først langfriminutt, deretter er det femte til sjuende klasse sin tur å ha pause fra skolearbeidet.