NRK Meny
Normal

Hurtigruten seiler i medvind

Hurtigruten går med overskudd på 122 millioner det andre kvartalet i år.

Sørgående hurtigrute MS Polarlys med kurs for Sortland, Andøya i bakgrunnen.
Foto: Trond Gansmoe Johnsen

Daniel Skjeldam

Daniel Skjeldam, Hurtigruten ASA.

Foto: Norwegian

Hurtigruten har et resultat før skatt på 122 millioner kroner for andre kvartal i år, en forbedring på 19 millioner fra samme tid i fjor.

Inntektene øker både når det gjelder reiser langs norskekysten og reiser med Explorerskipet MS Fram.

– MS Fram er fremst i verden på opplevelser i polare strøk, med uforglemmelige opplevelser, høy kvalitet og profesjonell service. Økningen på 19 prosent bekrefter at stadig flere ønsker å ta del i MS Frams eventyr ved Grønland, Svalbard eller i Antarktis, sier konsernsjef Daniel Skjeldam, i en pressemelding fra selskapet.

I løpet av andre kvartal i år har Fram hatt økning, spesielt på seilingene til Grønland. antallet gjestedøgn har økt fra i underkant av 14 000 til 16 480.

Også på seilingene langs norskekysten går antallet gjestedøgn opp sammenlignet med samme tid i fjor. Antallet gjestedøgn har økt med fem prosent, samtidig bruker hver gjest mer penger om bord, på servering, i butikkene om bord og på organiserte utflukter.

– Både norskekysten og ekspedisjonsskipet MS Fram viser klare forbedringer og øker inntektene, og trendene for forsalget er gode for tredje kvartal. Vi har tro på at økt kommersielt fokus sammen med konstant kostnadskontroll skal bidra til målsettingen om en god forbedring i årsresultatet fra i fjor, sier Skjeldam i pressemeldingen.

I februar la Hurtigruten fram et årsresultat for 2013, som viste et overskudd for året under ett på 26 millioner, en stor forbedring fra 2012, hvor selskapet hadde et underskudd på 310 millioner.

Hurtigruten har i 2013 gjennomført en omfattende snuoperasjon der viktige kostnadselementer ble begrenset.

– Underliggende drift er forbedret med 83 millioner kroner i et krevende omstillingsår. Det er vi tilfreds med, selv om vi fortsatt har vesentlig forbedringspotensial når det kommer til årsresultatet, sa Skjeldam til NRK i februar.