Folkets dom: – Det er mye tøv i valgkampen

– De kaster for mye skit på hverandre, det er bare tøv hele valgkampen og de lyver mer enn de noen ganger har gjort. Det mener i alle fall gjengen på kafé i Harstad.

Sylvi Yttermo, Svein Yttermo, Vigdis Opheim og Valter Opheim

Mye tøv i valgkampen, mener disse velgerne i Harstad. Bak fra venstre: Sylvi Yttermo, Svein Yttermo, Vigdis Opheim og Valter Opheim.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Vi er midt inne i valgkampen og TV/radio og avisene er fulle av valgstoff. Politikerne byr på seg selv og gjør alt for å tekkes sine velgere.

Arbeiderpartiet sier de er ærlige og lover mere skatt. Frp og Høyre lover nærmest det motsatte. KrF vil ha mer vekt på familieverdier, Senterpartiet liker ikke ulv. Venstre, Miljøparitiet de grønne, SV og Rødt vil alle at vi skal bli grønnere. Hvem skal samarbeide med hvem og hvilket parti havner på vippen?

Alt er usikkert. Det som er sikkert, er at vi som er over 18 som bestemmer.

Ikke imponert

Men følger folk egentlig med på selve valgkampen der media satser stort på følge politikernes utspill? Rundt et av bordene på Obs-kaféen i Harstad, møter vi Svein og Sylvi Yttermo og Vigdis og Valter Opheim.

– Jeg følger sånn passelig med i valgkampen og vet hva jeg skal stemme, sier Vigdis Yttermo. Jeg har ikke lest partiprogrammene men har hørt og sett på radio og tv, sier hun.

Men valgkampsendingene er hun ikke spesielt imponert over.

– De skylder for mye på hverandre i stedet for å fortelle hva de selv står for.

Mye skittkasting

Valter Opheim, som sier han følger godt med, er enig med kona.

– Det er mye skittkasting, som det er i alle valgkamper, det er jeg ikke fornøyd med. Det hadde vært bedre hvis de hadde kommet med konkrete saker og gjøre det de lover å gjøre.

– Hva er du opptatt av?

– Akkurat nå er det veistandard, jobber og økonomi, sier Valter Opheim, som har bestemt seg hvem han skal stemme på.

Til andre velgere har han følgende oppfordring til politikerne i fortsettelsen av valgkampen:

– De må klare å engasjere folk til å bruke stemmeretten. Det er mange sofasittere og det er mye syting og klaging, hvis du da blir sittende hjemme på valgdagen blir det litt dumt.