Folk raser over fjerning av trafikkøy i Tromsø

Tromsø kommune skal fjerne en ny trafikkøy på grunn av sykkelritt, og det har satt sinnet i kok hos flere tromsøværinger.

Trafikkøy i Tromsø fjernes

Odd Helge Vekve fra Bydrift i Tromsø kommune (t.v.) og Rune Kufaas, prosjektleder for Arctic Race of Norway i Tromsø viser fram trafikkøya som skal fjernes. Kommentarene har ikke latt vente på seg.

Foto: Tromsø kommune/skjermdump

Tromsø kommunen ser seg nødt til å fjerne en knapt ett år gammel trafikkøy på grunn av sykkelrittet Arctic Race of Norway som kommer til byen 13. august.

I fjor høst var veiarbeidet i krysset ved Kirkegårdsveien og Alfheimveien på Tromsøya klart.

Arbeidet ble gjort som del av et sykkeltrasé-prosjekt i Tromsø kommune, og når krysset sto klart var det også en ny trafikkøy på plass.

Rasende kommentarfelt

Tromsø kommune delte selv nyheten på sin Facebook-side. I kommentarfeltet har det kommet flere reaksjoner.

«Den som sto ferdig for litt siden? Etter lang tids arbeid? Til mange millioner? Er dere ikke riktig rett? Har dere sett veiene de sykler ellers i verden?», kommenterer én person.

«Dere har lite å gjøre ser eg. Flytte bare pga Artic rase. Bruk heller pengene på di eldre», skriver en annen.

En annen spør hvorfor sykkelrittet ikke kan ta en annen løype.

«Hva med å legge løypa rundt Bispegården i stedet, og heller bruke pengene på de veiene som VIRKELIG trenger asfalt?!»

Sikkerhetsgrunner

Odd Helge Vekve i Tromsø kommunes bydrift forteller at det er arrangørene av rittet som vil ha trafikkøya fjernet på grunn av rytternes sikkerhet.

– Da trafikkøya ble etablert var vi ikke klar over at vi skulle få Arctic Race til byen eller hvilken trasé de ville velge. Hadde vi visst det, ville det vært gjort på en annen måte, sier han til NRK.

Han forteller at det ikke koster mye å fjerne den, men det var en del kostnader i å etablere øya.

Mandag fjerner de øya og stenger veien for dagen. I stedet for en permanent trafikkøy, vil det komme en mobil øy på plass.