NRK Meny
Normal

– Gratulerer Finn-Hågen Krogh!

Bjørn Roald Mikkelsen som er leder i Finnmarks Skikrets ble rørt da sambygdingen Finn-Hågen Krogh fra Alta tok gull i VM i Falun.

Gullguttene

OVERLEGNE: Her feirer Petter Northug (t.v.) og Finn-Hågen Krogh etter å ha tatt et suverent VM-gull på lagsprinten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg må være så ærlig å innrømme at jeg ble rørt, sier Mikkelsen, som så lagsprinten i Falun sammen med foreldrene til Finn-Hågen Krogh.

Til tross for at Norge ledet med god margin da Northug gikk ut i sprintens siste etappe, turte de ikke å juble før trønderen var i mål.

– Det er jo veldig spennende å følge en sprintstafett, for man er jo ikke sikker før siste mann er i mål. Og når sistemann heter Petter Northug, så vet man jo aldri hva han kan finne på.

– Dette er stort. Jeg følte presset i dag. For Petter er bare gull godt nok. Da var det ekstra godt å innfri, sa Finn-Hågen Krogh selv, rett etter løpet.

Finn-Hågen Krogh

Onsdag går Finn-Hågen Krogh 15 kilometer fristil i Falun, og jakter en ny gullmedalje.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– I kanonform!

– Det har vært en fantastisk dag for Finn-Hågen Krogh, for Alta og for Finnmark, sier Mikkelsen, som har fulgt Finn-Hågen Krogh tett i mange år.

– Gullet til Finn-Hågen Krogh var jo spesielt stort etter at han i siste liten ikke fikk delta i OL i Sotsji i fjor, og at han ikke fikk delta på sprinten tidligere i mesterskapet. Da er det ekstra artig at han nå likevel fikk en gullmedalje i sitt første VM.

– For Finn-Hågen betyr dette mye. Han gikk så godt, at jeg tror han tar med seg masse selvtillit inn til 15 kilometer fristil som han skal gå på onsdag. Det ser ut som han er i en fantastisk form, og da kan det bli veldig spennende, sier Mikkelsen.

Finnmark gratulerer

Facebook og Twitter flommer over av gratulasjonsmeldinger til gullguttene Petter Northug og Finn-Hågen Krogh etter laggullet.

Her er noen av hilsningene fra NRKs Facebookside.

Fantastisk! Gratulerer! For en dag! Og mer kommer det. Alfred Hitchcock, gå og legg deg! Skriver Ellinor Hagan.

Silje Karine Muotka skriver: Ollu, ollu lihkku! Gratulerer så masse!

Morten Berg skriver: Dæven førr et lag! Endelig e Finn Hågen igang, no blir det bråk!

Krogh

HØYE KRAV: Finn-Hågen Krogh vet at bare en ting gjelder når han går VM-lagsprint med Petter Northug.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix