Folk fortviler over trafikkaos: – Tromsø i et nøtteskall

I Tromsø er det uvanlig mye gravearbeid på vei- og gatenettet, noe som gjør deler av byen nesten uframkommelig for biler.

I Tromsø er det uvanlig mye gravearbeid på vei- og gatenettet, noe som gjør deler av byen nesten uframkommelig for biler.

Det har aldri vært så mange omkjøringer og så utfordrende å kjøre i trafikken i Tromsø som nå.

– Det er forferdelig, Tromsø by i et nøtteskall. Du må kjøre omveier overalt. Det graves og gruses hele dagen, sier drosjesjåfør Advald Johansen.

Hva sier passasjerene dine?

– Det er noen som sier at jeg må kjøre korteste vei og det går som regel greit, men det er kun fordi jeg vet om stikkveier.

Advald Johansen, drosjesjåfør i Tromsø

Drosjesjåfør Advald Johansen synes det er for mye gravearbeid samtidig i Tromsø nå.

Foto: NRK

Det har aldri vært så mange omkjøringer og så utfordrende å kjøre i trafikken i Tromsø som nå. Årsaken er at det graves i veier og gater over hele byen, både på Tromsøya og i Tromsdalen.

Det fører til stengte gater, som gjør at privatbiler, busser og drosjer må snirkle seg rundt for å finne andre veier gjennom sentrum.

– Vil alltid være noen som klager

En annen som er litt fortvilet over tilstanden i Tromsø er Asmund Georgsen fra Lakselvbukt som er på bytur.

– Jeg strevde med å finne bussen, og jeg måtte banne litt over all gravinga. Jeg leste i avisa at det skal graves enda mer fremover, og det er kanskje nødvendig. Jeg er her et par ganger i uka og er litt kjent, men det er irriterende med all gravinga.

Trond Myhre som jobber i Byutvikling i Tromsø kommune er den som mottar alle gravemeldingene og godkjenner alle prosjektene. Han viser fram et kart over Tromsøya med mange røde prikker som viser hvor det foregår gravearbeid.

Kart som viser veiarbeid i Tromsø

De røde prikkene på kartet viser hvor det er gravearbeid i byen.

Foto: NRK

Myhre forteller at han får mange klager og litt kjeft.

– Det vil alltid være noen som klager når det er graving i sentrum, sånn er det bare. Men det må vi tåle.

Per Inge Stenhaug, som eier Stenhaug maskin og transport, sier at også de får kjeft av folk som blir stoppet av gravearbeidet.

– Det er mange som blir sur og det er vi som får «smellen» når folk går forbi, men vi gjør bare jobben vår.