Følger planen til punkt og prikke

Nå venter endelig 16 timers hvile i Kirkenes for Ketil Reitan.

Ketil Reitan i kirkenes

Ketil Reitan ankom Kirkenes ved 2215-tiden mandag kveld.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Så langt har han fulgt planen sin til punkt og prikke. Mens konkurrentene har tatt ut den obligatoriske hvilen i Neiden eller Tana, valgte Ketil Reitan å vente helt til Kirkenes .

Ved 22.15-tiden mandag kveld kjørte trønderen som førstemann inn til sjekkpunktet i Kirkenes. 49-åringen var i strålende humør ved ankomst.

– Turen over fjellet har vært nydelig og med et strålende nordlys på himmelen, forteller Reitan, som brukte knappe ti timer på turen fra Neiden.

Kopierer Iditarod

Kun en gang tidligere har en kjører ventet med den obligatoriske hvilen til Kirkenes. Den kjøreren endte til slutt på nittende plass. Om Reitan får bedre uttelling vet vi først om noen dager.

– Det har hele tiden vært planen min å vente helt til Kirkenes. Mange av kjørerne i Iditarod venter også med hvilen til halve løpet er unnagjort. Hvorfor skulle ikke det fungere også under Finnmarksløpet, spør Reitan.

Ketil Reitan i Kirkenes

Reitans hunder undersøkes av veterinær.

Foto: Rune Nordgård Andreassen
– Fikk opp farten etterhvert

Et uthvilt spann bruker rundt åtte timer på de 13 milene fra Neiden til Kirkenes. Reitan brukte nesten ti timer.

– Det gikk litt saktere enn det jeg hadde håpet på i starten av etappen, men vi fikk opp farten etterhvert, forteller Reitan, som kom inn til Kirkenes med 12 friske hunder i spannet.

– Bikkjene har fortsatt masse overskudd, smiler Reitan, som har klokkertro på at den valgte taktikken vil bringe han i mål i Alta som førstemann.

Ketil Reitan kjører ut fra sjekkpunktet i Kirkenes klokka 14.20 tirsdag ettermiddag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.