Vi sender direkte fra kongebesøket i Tromsø

NRK Troms gir deg alt du trenger å vite fra folkefesten under kongeparets besøk i Tromsø lørdag. Følg med på våre direktesendinger igjennom hele dagen.

NRK Troms gir deg alt du trenger å vite fra folkefesten

I anledning kongeparets 25-årsjubileum som regenter, legger kong Harald og dronning Sonja ut på jubileumsreise med kongeskipet. Lørdag innledes den ti dager lange jubileumsreisen i Tromsø, én av totalt seks norske byer kongeparet skal besøke.

Kongeparet har i den anledning invitert 300 gjester til sin private hagefest på «Skansen» lørdag formiddag, etterfulgt av et stort folkearrangement på torget i byen i forbindelse med Midnight Sun Marathon.

NRK Troms vil dekke kongebesøket igjennom hele dagen på både radio, TV, nett og på sosiale medier. Det er mange ulike team i sving for å gi deg full oversikt fra den store feiringen i Tromsø.

– I en historisk sammenheng er det av betydning at det norske kongeparet markerer 25 år på tronen. Det er viktig for NRK å formidle vår felles kulturarv på en god og grundig måte. Det er ikke alle som har anledning til å være til stede selv, og vi vil dermed gi flere mulighet til å følge begivenheten med vår dekning, sier nyhetsredaktør Nina Einem.

NRK Troms sin dekning av kongebesøket

NRK Troms dekker kongebesøket og folkefesten fra Tromsø sentrum. Fra venstre: nyhetsredaktør Nina Einem, vaktsjef Caroline Rugeldal, programleder Morten Kræmer og Elise Holdal, ansvarlig for sosiale medier under kongebesøket.

Foto: Siv Eli Vuolab / NRK

Samfunnsengasjerte gjester

Vaktsjef Caroline Rugeldal er ansvarlig for NRK Troms sin dekning av kongebesøket. Under nett-TV-sendingen, som streames direkte her på våre nettsider lørdag ettermiddag fra paviljongen i sentrum, vil publikum blant annet få oppleve tilbakeblikk fra kongeparets tidligere besøk i Nord-Norge, samt å få møte mange aktuelle gjester fra feiringen.

– Vi ønsker å ta folkefesten i Tromsø sentrum ut til alle våre seere, lyttere og lesere. Vi ønsker å formidle noe av det som kongeparet selv har lagt vekt på når de har invitert til hagefest. Vi vet at kongeparet har invitert en god del unge folk, mennesker med flerkulturell bakgrunn og mennesker som har vist et særskilt engasjement i sitt eget lokalsamfunn, og det vil gjenspeiles i gjestene som vi har invitert inn i studio, sier Rugeldal.

Gleder seg til folkefest

Morten Kræmer er programleder for direktesendingen fra feiringen lørdag.

– Jeg gleder meg veldig og jeg tror at det blir en folkefest uten like med masse folk og glade barn i byen. Vi får besøk av mange fine gjester, blant annet tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen som skal fortelle om kongeparets begeistring for Nord-Norge.

Kongeskipet til kai i Tromsø.

Kongeskipet ligger til kai i Tromsø.

Foto: ERLING BJØRKLUND / NRK

Direkte på sosiale medier

Journalist Elise Holdal sørger for å holde publikum oppdatert på sosiale medier under kongebesøket. Det vil blant annet være direktesendinger fra folkefesten, og mobile brukere kan også følge med på NRK Troms sin egen Snapchat-konto.

– Vi oppfordrer også folk til å dele sine egne bilder fra feiringen med oss, som vi vil vise på våre nettsider. Vi skal forsøke å formidle stemningen på alle våre sosiale medier, som vi vil oppdatere fortløpende.

Hvordan markerer du kongebesøket? Har du tatt et blinkskudd? Del bildene og opplevelsene dine med oss via e-post, til troms@nrk.no, via vår Facebook-side eller ved å merke bildene dine med #nrktroms på Instagram.

  • Bruker du ikke Instagram, kan du også laste opp bildene dine her:
Laster innhold, vennligst vent..