NRK Meny
Normal

– Gjør flytilbudet over Evenes bedre

Det svake flytilbudet på Evenes er til hinder for utvikling, mener næringslivet i Sør-Troms.

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes
Foto: Billy Jacobsen / NRK

Da næringslivet i Sør-Troms møtte stortingskandidatene fra fylket, var en av beskjedene at flytilbudet over Evenes må forbedres.

– På en tilfeldig dag hvor jeg tok telling, gikk det 12 fly fra Evenes. På samme dag gikk det 50 fra Tromsø og 60 fra Bodø. Det gjør noe med næringsstrukturen og det gjør noe med muligheten for samarbeidet i landsdelen, sier Jørgen Bratting i Kunnskapsparken Nord.

Bratting mener at det regionale flynettet må omstilles og organiseres slik at det er mulig å ta en dagsreise frem og tilbake til en fornuftig pris.

– Jeg håper at dere har lyst til å sette fokus på dette, sier han.

Senterpartiets Irene Lange Nordahl kastet ballen tilbake.

– Her er det viktig at Nord-Norge også klarer å stå sammen på tvers av fylkesgrensene, og det vil jeg utfordre på, sier Nordahl.

Kent Gudmundsen i Troms Høyre

En hemsko, sier Kent Gudmundsen i Høyre.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

– En hemsko

– Politikken er formulert på en slik måte, at om ikke Tromsø og Bodø er enige om at det skal skje noe på Evenes, så kommer det ikke til å skje noe på Evenes. Det er politikken, sier Svein Haukebø i flyplassutvalget for Evenes.

Kent Gudmundsen fra Høyre er enig i at det tilbudet som er, er en hindring.

– Det er en hemsko for de store planen og store linjene. Derfor er det på tide at man tør å ta tak i den. Denne befolkningsrike regionen kan også ta del i den veksten og utviklingen som gjelder, sier Gudmundsen.