NRK Meny
Normal

Flovik tror på tre poeng mot Kristiansund

TIL-treneren erkjenner at tre strake tap kjennes på kroppen. Men på søndag er han sterk i troen på at «gutan» skal bryte ned Kristiansund.

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Sogndal 3-0.

TIL-trener Bård Flovik tror på seier mot Kristiansund.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi har strammet opp forsvarsarbeidet vårt. Vi har prioritert veldig mye teori, videoer, og trening for å skaffe oss en defensiv trygghet i spillet, sier hovedtrener Bård Flovik.

Før søndagens eliteseriekamp på hjemmebane har ikke kampene gått helt i den retningen Tromsø IL kunne ønsket. Tre strake tap og 1–7 i målforskjell taler for seg selv. Allerede i mai er presset på TIL og Flovik til stede.

– Men jeg håper summen av det vi har jobbet veldig hardt med nå gir utslag på søndag.

For da venter nyopprykkede Kristiansund på Alfheim.

– Plager meg

– Det er jo litt ekkelt for fotballag og fotballtrenere å få slike rekker av tap som dere har hatt i det siste. Hvordan kjenner du på det inn mot kampen?

– Jeg er veldig opptatt av å se fremover. Jeg har kjent på at vi har tapt tre kamper, og det plager meg på samme måte som det plager spillergruppa og hele apparatet vårt. Det forstyrrer såpass mye at vi kjører på ekstra, sier Flovik, og fortsetter:

– Er det noe jeg føler vi kan, så er det å mobilisere. Det må vi gjøre hele veien for å komme oss ut av en dårlig periode.

Gamst usikker

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Sogndal 3-0.

Morten Gamst Pedersen har slitt med skade og er usikker før søndagens kamp.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Flovik leder et Tromsø-lag som den siste tiden har vært preget av skader. Morten Gamst Pedersen var ikke med mot Aalesund, og han spiller muligens ikke mot Kristiansund.

– Det er vel ikke helt avklart, men han var med på 75 % av økta i dag. Han er mest sannsynlig med på økta lørdag, så får vi se om han er med på benken. Han er i hvert fall ikke aktuell for å starte, sier Flovik.

Har studert motstanderen

Kristiansund er nyopprykket til eliteserien. Så langt har de vunnet to kamper på hjemmebane, men tapt alle bortekampene. TIL-treneren har studert laget før møtet på søndag.

– Det er et godt organisert lag, med veldig aktive og løpsvillige spisser. Jeg synes de har vært solide, også da de tapte hjemme mot Molde. Men de er et lag vi skal bryte ned og slå på søndag. Det mener jeg er helt realistisk.