NRK Meny
Normal

Flovik kan få TIL-jobben ut 2016

Det kommer trolig en rask avklaring på trenerspørsmålet i TIL etter at Steinar Nilsen fikk sparken i går.

Bård Flovik

Bård Flovik hadde ansvaret for TIL-treningen onsdag formiddag. Han kan fort beholde ansvaret som TIL-trener ut 2016.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Bård Flovik (50) kan, etter det NRK erfarer, få jobben som hovedtrener i Tromsø Idrettslag ut sin kontraktsperiode, altså ut 2016.

Sent mandag kveld takket han ja til å lede laget midlertidig – etter at styret hadde tatt beslutningen om å sparke Steinar Nilsen. Flovik skal etter planen lede treningen på Alfheim klokken 11 onsdag formiddag, etter at spillerne har hatt et møte om dramaet som utspilte seg tirsdag.

Hvor fort ledelsen i klubben har en løsning klar, og går ut med hvordan den blir, gjenstår å se. Men TIL møter Lillestrøm på Åråsen allerede fredag. Og trenger en avklaring for å få ro inn mot neste kamp. Det kan komme en løsning i dag. Eller senest torsdag.

Styreleder Per Aronsen i TIL Fotball vil ikke kommentere hvordan løsning han ser for seg – og viser til styreleder Helge Kræmer i klubbstyret.

Kræmer sier følgende til NRK:

– Vi holder på å sortere ut internt i klubben hvordan vi skal løse dette. Vi håper å ha en løsning på plass rimelig raskt. Det er viktig for alle parter. Når alt er på plass, går vi ut med det, dere får ha tillit til at det blir bra, sier Helge Kræmer.

Per Aronsen, styreleder i TIL Holding og TIL Fotball, forteller om prosessen rundt sparkingen av Steinar Nilsen.

Må tenke økonomi

Et annet moment ledelsen i TIL må tenke på er økonomi. Steinar Nilsen hadde, i likhet med Flovik, kontrakt ut 2016-sesongen.

– Vi forholder oss til det som står i kontrakten. Og ønsker å gjøre dette på en ryddig måte, sier adm.dir. Ulf Johansen til iTromsø.

Det betyr at Nilsen trolig får lønn ut kontraktsperioden – trolig rundt 1,5 millioner kroner. Da Nilsen fikk sparken i Brann våren 2010, fikk han også lønn ut kontraktperioden.

Hvis Bård Flovik også skulle blitt løst fra kontrakten, måtte TIL ut med kompensasjon også til han – pluss betale lønn til en eller to nyansatte trenere, uten andre interne løsninger.

Steinar Nilsen møter pressen.

Interne løsninger

Dersom dagens prosesser på Alfheim ender med at Flovik får tillit ut 2016-sesongen, blir et annet spørsmål hvem han vil ha som sin høyre hånd.

Et alternativ finnes internt – i Sigurd Rushfeldt, som er keeper- og spisstrener i klubben. Og nå også ansatt i NTG-systemet. Flyttes han opp ved siden av Flovik, må TIL fylle opp på utviklingssiden. Også B-lagstrener Lars Petter Andressen kan få en sterkere rolle tett på A-laget.

Et annet alternativ er Finnsnes-trener Bjørn Johansen, som lenge har hatt som mål og ønske om å bli trener i klubben han er en legende i etter sin spillerkarriere.

– Jeg har ikke fått noen formelle henvendelser fra TIL, sier «Bummen» til NRK.

Spørsmålet er om TIL har råd til å hente inn eksterne trenere.

Leder i TILs supporterklubb Isberget, Alf-Edvard Masternes, sier han helst ønsker et nytt trenerteam inn.

– Flovik var jo assistenten til Steinar Nilsen. Og det er sjelden det blir suksess når assistenten overtar. Har TIL råd å sparke Steinar Nilsen, har de vil også råd til å hente inn et nytt team, sier Masternes.